23 februari 2023, Sommelsdijk - Afgelopen maandag werden er door de leden van damvereniging Denk en Zet weer competities gespeeld in De Hoage ceamer aan de Sperwer in Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en een sportverslag: "Er werden maar twee wedstrijden gespeeld deze avond. Piet Leroy tegen Rien Klink. Een lastige maar ook mooie partij die eindigde in remise. Heel anders verliep het in de partij Piet van Brussel tegen Izak Mackloet...." Lees hieronder het hele verslag en bekijk de uitslagen >>

Denk en zet, verslag van 20 februari 2023

"Aanvallen is de beste verdediging … soms!”

Arnold Uijttewaal is weer thuis uit het ziekenhuis, mag verder thuis herstellen onder de zorgende handen van zijn vrouw.

Verslag team 1

Er werden maar twee wedstrijden gespeeld deze avond. Piet Leroy tegen Rien Klink. Een lastige maar ook mooie partij die eindigde in remise.

Heel anders verliep het in de partij Piet van Brussel tegen Izak Mackloet. Izak behaalde al vrij snel een dam, maar niet voor lang. Daarna streden zij als kemphanen om de koppositie in team 2.

Beiden stonden erg sterk en het zag er naar uit dat deze partij nog lang kon gaan duren.

Izak, die zijn speeltijd zag slinken op de klok en zo in tijdnood dreigde te raken, riep de verslaggever er bij als getuige, ( kon die weer verslag doen) want hij ging aanvallen en omdat hij een formidabele slagzet in gedachten had. Hij offerde een schijf om ruimte te verkrijgen om zo zijn slag te slaan. Piet had keuze, sla ik naar links of naar rechts, het werd het laatste. Het pakte totaal anders uit voor Izak.

Uiteindelijk was het een variant op een hielslag en de ruimte die ontstond, benutte Piet om de tweede dam van Izak te vangen en kon ongehinderd zelf om een dam en won deze partij. Een prachtige en ook leerzame partij!

Izak had beter niet kunnen aanvallen en Piet het spel laten openbreken was de conclusie na afloop.

Verslag team 2

Joh. Wolfert stond bij de 21 zet al een stuk achter tegen Martin Meijer. Hij moest alles uit de kast halen om niet te verliezen. Tot grote frustratie van hem zag hij na een verdedigende zet, dat hij een winnende slagzet over het hoofd had gezien. Twee stukken offeren en drie schijven slaan naar de damlijn op een strategische plek en zou hij de partij hebben gewonnen. Wat ben ik toch dom riep hij drie keer!

Martin gaf toe dat hij met genepen billen had gezeten en was zichtbaar opgelucht. Ze kwamen even later remise overeen.

Jaap Jordaan boekte na een niet al te lastige partij, winst tegen Hans Koppelman.

Stoffel Keijzer hoefde zich niet echt in te spannen tegen Ruud van Rijnberk, hij stond drie schijven voor en won gemakkelijk de partij. Ruud had duidelijk zijn avond niet!

Leen Kemeling speelde tegen de tijdelijke koplopen Gert Noteboom. Gert behaalde bij de achtste zet al een dam en speelde de partij met overwicht uit. Geen schande voor Leen.

Deze avond speelde ons nieuwe lid Thijs Wiegel zijn eerste echte partij tegen Leen de Rooy, een mooie en goede partij die ondanks hevig verzet van Leen, Thijs won.

De uitslagen

Team 1.

  1. Leroy. - M. Klink. 1-1
  2. v Brussel. - I Mackloet. 3-0

Team 2.

Joh. Wolfert. - M.Meijer. 1-1

J Jordaan. - H. Koppelman. 3-0

S.W. Keijzer. - R. Rijnberk. 3-0

  1. Kemeling. - G. Noteboom. 0-3

Th. Wiegel. - L. de. Rooy 3-0