Regio - Afgelopen zaterdag 11 februari 2023 werd de Zeeuwse Crosscompetitie afgesloten met de 28e Hoppenbrouwers Techniek Grevelingencross. De Grevelingendam bij Bruinisse vormde het decor voor de finale waar door jong en oud werd gestreden om de prijzen. De pas 17-jarige Carsten Kok uit Puttershoek toonde zich de sterkste op de 8km lange cross. Lees hieronder een verslag >>

Vervolg

Traditiegetrouw begon het programma om 12.30uur met de jeugdonderdelen. Hierbij waren ook een aantal Flakkeese successen. Benjamin Stolk werd tweede bij de pupillen, slechts één seconde achter de winnaar, Job Papeveld finishte als derde en ook Merijn Witvliet pakte de derde plaats in zijn categorie. Karlijn Bezuijen finishte deze cross als vierde, zij liep deze winter alle zeven wedstrijden van de competitie. Met overwinningen in Aardenburg, Westenschouwen en Westdorpe zette ze AV Flakkee goed op de kaart. In het eindklassement eindigde ze op de tweede plaats, een prachtig resultaat van een constante crosswinter. Op de korte cross ging de winst naar Bereket Petersen (AV56 - Goes) met 8.12min hield hij Nathan de Zeeuw uit Terneuzen twee seconden achter zich. Edwin Stolk was met 9.24min de snelste Flakkeese atleet op de vijfde plaats, net voor de snelste dame Anjolie Engels met 9.28min.

Om 14.10uur gaf Cees Kievit namens de hoofdsponsor het startschot voor de lange cross, 8km verdeelt over vijf ronden. Onder de 82 deelnemers waren veel sterke atleten. Al snel was het Carsten Kok uit Puttershoek die de concurrentie zijn tempo oplegde. Bas Bodewes (Passaat), Yohannes Gebreslassie (Oost-Souburg) en Okbazgi Kidane (Poortvliet) waren zodoende al snel op achtervolgen aangewezen. Kok hield met een soepele tred het tempo hoog, over het gras was dit ook goed te doen, af en toe even springen over de strobalen, maar ook dat deed Kok met speels gemak. Na 25.51min kwam hij als winnaar over de finish, zijn voorsprong op Bodewes was 1.01min, Gebreslassie finishte als derde in 26.56min. Op plaats zestien was Roland Schellevis de snelste Flakkeese atleet met 28.35min. “Het ging heel goed vandaag, ik loop hier een minuut sneller dan vorig jaar en met een gemiddeld tempo van 3.39 minuut per kilometer verbaas ik mezelf enigszins.” Een mooie opsteker voor Schellevis die hiermee aantoont dat de vorm richting de marathon van Rotterdam in orde is. Marieke Mullaert was met 32.46min de snelste dame en won daarmee ook de competitie.

Foto

Op de foto: Carsten Kok springt over de strobalen op weg naar de overwinning op de 8km lange cross.