7 februari 2023, Sommelsdijk - Afgelopen maandag werden er door de leden van damvereniging Denk en Zet weer competities gespeeld in De Hoage ceamer aan de Sperwer in Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en een sportverslag: "Terwijl wij op maandagavond in alle rust onze denksport beoefenen, zoeken wanhopige moeders en vaders in bittere kou tussen en onder de puinhopen in het aardbevingsgebied naar hun kinderen en geliefden...." Lees hieronder het hele verslag en bekijk de uitslagen >>

Verslag 6 februari 2023 Damvereniging Denk en Zet

‘Niets is vanzelfsprekend’

Terwijl wij op maandagavond in alle rust onze denksport beoefenen, zoeken wanhopige moeders en vaders in bittere kou tussen en onder de puinhopen in het aardbevingsgebied naar hun kinderen en geliefden. Het is denk mij goed om als lezers en damsportvrienden even bij stil staan en een blijk van medeleven te tonen met al die mensen die getroffen zijn in Turkije en Syrië.

Afd.1

Aan de top is de strijd om de eerste plek gaande tussen Izak Mackloet en Piet van Brussel! Beiden waren gebaat bij een winstpartij.

Izak Mackloet en Rien Klink speelde deze avond een boeiende partij, echter op het einde van de liep Klink vast en moest een nederlaag incasseren

De partij tussen Piet van Brussel en Wim Vroegindeweij eindigde in remise. Mackloet is van Brussel nu wat aan het inhalen.

Piet Leroy en Jan van Hoorn speelde een solide partij die geen winnaar opleverde en ook deze partij eindigende in een remise.

Afd. 2

Hier ging het er heftiger aan toe, om te beginnen met Ruud Rijnberk tegen Martin Meijer.

Martin verkeert al weken in een blakende vorm, hij wint de ene na de ander partij en nu was Ruud het slachtoffer en moest Ruud hem de overwinning gunnen.

Leen de Rooy hield lang stand tegen Leen Kemeling, maar ook hij verloor de partij.

De Rooy gaat wel steeds beter spelen!

Hans Koppelman trof deze avond de koploper Arnold Uijttewaal. Hans kwam al vrij snel een schijf achter en dat kwam hij, ondanks goed spel, niet meer te boven en won Arnold deze partij en verstevigde zo zijn koppositie. Echter, Gert Noteboom aast ook op de koppositie en die had een taaie tegenstander in Jaap Jordaan die zich niet zomaar gewonnen gaf.

Toch na een boeiende partij wist Gert de wist binnen te slepen. Het verschil blijft dus 2 punten in het voordeel van Arnold, die wel een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Wim Stolk hakte deze avond Joh. Wolfert aan mootjes!!

Han Wolfert maakte in het begin al een foutje, zodat hij al vrij snel een schijf achter kwam te staan en wat hij ook probeerde, Wim pakte hem halverwege het spel nog twee schijven af zodat Wolfert met drie schijven achter het niet meer overzag en hem moest feliciteren met deze terechte overwinning.

Opmerkelijk was de partij tussen Stoffel Keijzer en Harrie van Wijk!

Harrie, een nieuw lid dit seizoen, overziet het dampspel steeds beter en maakte het Stoffel, die al een lange carrière achter zich heeft, knap lastig.

Uiteindelijk na een lange en spannende wedstrijd, werd het toch een nederlaag voor Harrie!

Graag wil ik ook nog even de aandacht vestigen onze wedstrijdleider Bram Jelier.

Deze verzorgt wekelijks het spelrooster en … zet de borden, klokken, stoelen en tafels klaar. Ruimt na afloop alles ook weer op, zodat de zaal weer voor anderen doeleinden kan worden gebruikt.

Namens alle leden. Dank je Bram voor je inzet!

Uitslagen:

Afd. 1.

  1. Mackloet-M. Klink 3-0
  2. Vroegindeweij-P v Brussel 1-1
  3. Leroy-J. v Hoorn 1-1

Afd. 2.

  1. L. d Rooy-L. Kemeling 0.3
  2. v Rijnberk-M. Meijer 0.3
  3. Koppelman-A. Uijttewaal 0-3
  4. Stolk-Joh. Wolfert 3-0
  5. Jordaan-G. Noteboom 0-3
  6. S.W. Keijzer-H. v Wijk 0-3
  7. Jelier vrij