Middelharnis/Bergen op Zoom - De eerste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2023 bracht de Jonge Spartaan afgelopen zaterdag 21 januari naar Bergen op Zoom, waar de topper tegen nummer twee, MOC’17, op het programma stond. Lees hieronder het verslag van de gespeelde wedstrijd tussen de teams van MOC’17 en De Jonge Spartaan. "Op bijgaande foto Koen Vervloed in een Spartaanse aanval...." Lees meer >>

Vervolg verslag

Pim Grootenboer en Wiljan Driece ontbraken deze wedstrijd, Johan kroon bleek fit genoeg om zijn plaats onder de lat in te nemen. Vooraf bekleedden de gasten de derde plaats op de ranglijst met drie punten achterstand op de gastheren. De Jonge Spartaan sloot het voetbaljaar 2022 sterk af met vijf overwinningen op rij.

Op een zeer zonnige zaterdag werd aan de Olympialaan in Bergen op Zoom rond 14.30 uur afgetrapt. Het betrof al de 7e uitwedstrijd van het seizoen, terwijl er slechts vier keer op Spartacus werd gespeeld. Hoofdtrainer Wim Nieuwland posteerde Gerben van der Weele op de rechtsbackpositie, waar normaliter sterkhouder Pim Grootenboer speelt.

De thuisclub liet zich direct zien en keeper Johan Kroon bracht nog binnen de minuut redding. De druk op de Spartaanse defensie hield aan en alle zeilen moesten worden bijgezet om niet op achterstand te komen. Opnieuw was Johan Kroon alert bij een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel. MOC’17 dacht in de 23e minuut op voorsprong te komen, maar deze treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Aanvallend lieten de gasten in deze fase weinig zien.

Na iets meer dan een half uur kon aanvoerder Gerben Prins alleen op het Brabantse doel af. Er werd echter gevlagd en gefloten voor (vermeend) buitenspel. Kort voor rust werd er net buiten het strafschopgebied een overtreding gemaakt op spits Boy Hoogmoed. Gerben Prins krulde de bal fraai langs de muur en keeper Bram Stolp tastte mis. Zo ging De Jonge Spartaan met een wat fortuinlijke voorsprong rusten.

Vrijwel direct na rust soleerde Joshua Brecht langs enkele Spartanen en tekende voor de gelijkmaker. De wedstrijd boeide de vele toeschouwers en arbiter Stan Hermans liet veel toe. Net binnen het uur moest Jan Willem van Lente zich met een blessure laten vervangen door Michael Sloof. Dit resulteerde in enkele omzettingen bij de gasten. In de 65e minuut schoot aanvaller Brian Kruf de thuisclub op een niet onverdiende 2-1 voorsprong.

Met nog een kwartier op de klok kwam Boy Hoogmoed net te laat om de gelijkmaker binnen te tikken uit een voorzet van Chris Hoogzand. Even later vond Jeffrey van Veen Chris Hoogzand en deze produceerde de gelijkmaker. Dit betekende al weer zijn 8e competitietreffer van het seizoen. Beide clubs bleven strijden voor de drie punten en over en weer ontstonden er nog kansjes. In de slotseconden stelde keeper Johan Kroon met een fraaie redding de puntendeling veilig.

De Jonge Spartaan keerde huiswaarts met een zwaar bevochten punt tegen een goed spelend MOC’17. Koploper Prinsenland kwam niet in actie, maar is voorlopig de lachende derde in de spannende titelstrijd in de derde Klasse B van Zuid 1. Door overwinningen slopen RKSV Halsteren en DVV’09 weer wat dichterbij de top van de ranglijst. Zaterdag 28 januari volgt de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde SKNWK uit Nieuwerkerk.

Scoreverloop:

44e 0-1 Gerben Prins

48e 1-1 Joshua Brecht

65e 2-1 Brian Kruf

79e2-2 Chris Hoogzand

Toeschouwers: 248

De goed leidende scheidsrechter Stan Hermans gaf geel aan Stijn Maas van MOC’17 en aan Spartaanse zijde ontving Julian Nieuwland geel.