Sommelsdijk - Heren 1 van volleybalvereniging Intermezzo kent een bijzonder seizoen in 2022/2023. Door de indeling in een andere regio door de Nevobo, regio Zeeland en West-Brabant, treffen ze vooral onbekende clubs en teams. Waar er in de regio Rijnmond altijd wel tegen ‘bekenden’ wordt gespeeld, is er nu geen verwachting van het spelniveau van de tegenstanders. In de competitie komen de heren slechts 6 andere teams in de poule tegen. Lees hieronder een verslag >>

Vervolg

In de competitie komenIntermezzo Heren 1 slechts 6 andere teams in de poule tegen. Daarom is er een anderhalve competitie gepland, waardoor de teams elkaar geen 2x maar 3x tegenkomen dit seizoen. Daarbij heeft heren 1 te maken gehad met meerdere afmeldingen van wedstrijden en die moeten allemaal nog ingehaald gaan worden. Dit resulteert dat Heren 1 pas 7 wedstrijden heeft gespeeld en afgelopen zaterdag zelfs pas hun tweede thuiswedstrijd had.

Ardito uit Oost-Souburg was zaterdag de tegenstander, een team dat Heren 1 in oktober voor het eerst trof. Toen waren de teams erg aan elkaar gewaagd en werd de wedstrijd met 3-2 door Intermezzo gewonnen.Intermezzo Heren 1 was zaterdag voor het eerst dit seizoen compleet, met 9 spelers. Er was dus voldoende ruimte om de wedstrijd naar eigen hand te gaan zetten, door de ruime mogelijkheden qua opstellingen in het veld. 'Super mini van de week’ Naud Bal opende de wedstrijd met de eerste service. Na de service gingen de heren er direct met een groot enthousiasme tegenaan. Met felle aanvallen, goede passes en zonder fouten werd de set al snel gewonnen met 25-8. In de tweede set ging het lange tijd gelijk op. Intermezzo dacht wellicht te snel en te gemakkelijk om er met de overwinning vandoor te gaan. Gelukkig werd er goed herpakt aan het eind van de set, waardoor die uiteindelijk gewonnen werd met 25-20.

Het zicht op een 4-0 overwinning was inmiddels daar en met de redelijk eenvoudige overwinning van de derde set met 25-10 ook al bijna onoverkomelijk. In de vierde set werd geprobeerd om Ardito onder de 10 punten te houden, net zoals in de eerste set. En dat lukte, want met 25-7 werd ook deze set weer snel gewonnen. Een welverdiende 4-0 overwinning voor Heren 1, die nu met 19 punten uit 7 wedstrijden op nummer 5 staat in de ranglijst van de 2e klasse. Dit lijkt een lage stand, echter hebben de nummers 1 t/m 4 in de poule al meer dan 9 wedstrijden gespeeld. Door een inhaalslag van wedstrijden is de verwachting dat Heren 1 nog zal stijgen in de ranglijst, waarbij een minimale 3e plaats een reële verwachting is.