23 december 2022, Goeree-Overflakkee - Budokai Senshi is een actieve vereniging in zowel de Budo als vechtsport. Wekelijks hebben zij diverse lessen en/of activiteiten op het programma staan om te zorgen dat alle leden met plezier bij ons kunnen sporten en optimaal hun mogelijkheden weten te benutten. En alhoewel we dit niet wekelijks delen met publiek zijn we hier natuurlijk wel ontzettend trots op. Zo kijken we ook weer terug op een hele mooie decembermaand waarin we 2 toernooi bezochten, diverse leden slaagde voor een nieuwe graad en ook nog eens onszelf in hebben gezet voor de voedselbank. Hieronder vind u een kort verslag >>

Verslag

Noritsu cup

Op dit Nederlandse Kampioenschap georganiseerd door Karateclub Noritsu komen wij als club graag. Pittige tegenstand vanuit scholen met hun budohart op de juiste plaats. Boaz, Hidde, Kees, Youri, Vera, Marijn, Berry, Arjan en Svenja deden namens onze club mee. Fenno, Vince en Tessel vielen helaas af wegens griep. Iedereen heeft mooie vorderingen laten zien, maar in het bijzonder vielen de volgende mensen wel op: Kees wist overtuigend 3 van de 4 partijen naar zich toe trekken. Kees was altijd een actieve karateka in de kata (stijlvorm) maar liet zien dat hij een hele complete karateka is en ook de kumite goed beheerst. Hij haalde een mooie 2e plaats! Dit gold ook voor Vera die in een lastige poule van dames van 2 jaar ouder toch het zilver mee naar huis nam. Boaz behaalde met zijn goede spirit een mooie 3e plaats en alhoewel Berry zijn conditie hem nog weleens in de steek laat, liet ook hij zien dat hij met de juiste spirit toch mee kon doen voor de prijzen. Een mooie 3e plaats bij de senioren -80 voor hem. Arjan en Svenja vielen ook op maar hadden pech. Arjan verloor uiteindelijk na 2 verlengen op gewicht, terwijl hij in de gehele partij de betere was. Svenja verloor door een verkeerde Jury beslissing die later ook erkend is door de organisatie maar niet meer kon worden terug gedraaid. Jammer voor haar omdat ze een grote kans had om dit toernooi te winnen.

Clubtoernooi Budokai Senshi

Tijdens het clubtoernooi deden een groot aantal eigen leden mee maar ook deelnemers van dojo Muchin van Shihan Henk Gerhards en Dojo Hokori Meiyo van Sensei Wesley Jansen. Het was een hele fijn en gemoedelijk dag waarin iedereen het beste uit zichzelf wist te halen. Een aantal bijzondere verhalen zijn: Het was een dag waarin we meerdere duo’s hadden vanuit een broer/zus/vader of moeder relatie wat zich kenmerkt voor de school die Budokai Senshi is. Zo behaalde Krijn een mooie 2e plaats waar zijn dochter Maud de 1ste plaats pakte in de kata. Lean en Thom Geluk scoorde allebei een mooie 1ste plaats bij het kickboksen terwijl Vince en Dean van Roosmalen beide een mooie 1ste plaats pakte bij de kumite. Maar de grootste eer gaat uit Ronald van der Bok, die met zijn 48 jaar, op het laatste moment een partij pakte en deze overtuigend wist te winnen.

Tijdens het clubtoernooi zijn meerdere leden bevorderd voor een nieuwe graad. Geen enkel lid bij Budokai Senshi heeft de drang om in een korte tijd heel hoog te worden in een sport. Ze weten dat dat tijd, geduld en doorzettingsvermogen vraagt. Toch is het dan aan ons om mensen ook op het juiste moment een stap te laten maken. En alhoewel het hier niet over een examen gaat zijn alle bevordering wel zeer terecht.

Klazina Tanis, Youri van Seters en Vera Kom werden bevorderd tot 4e Kyu, Arjan van Westenbrugge en Thijs de Jong voor 6e Kyu en Livia Lussenburg en Maud Grinwis voor de 9e kyu.

Daarnaast werden er ook meerdere talenten van het jaar 2022 aangewezen en in het zonnetje gezet:

Vera Kom, Franciska Breukel, Jozua de Jong, Hidde van Westenbrugge, Vince van Roosmalen, Iva Hersbach, Kees Kooiman, Svenja Markus en Vince van Wageningen werden de talenten van dit jaar door hun uitstekende vorderingen in de sport.

Week van de voedselbank

Inmiddels zitten we nu in onze laatste afsluitende week, de week van de voedselbank. Waarin er diverse gastlessen worden gegeven en leden hiervoor 1 of meerdere producten doneren aan de voedselbank. Dank gaat hierbij uit naar: Jan de Bruin (Budokai Tsunami), Peter Toorenburg (tang soo do Ooltgensplaat), Johan van Ee (fightteam Schiedam), Jeroen Maliepaard (Jinmu Kwan) en Peter Horst (Kettlebell academy/ Animal Flow Breda) voor hun gastlessen tijdens deze week.

Heeft u ook interesse in budo en vechtsport in een relaxte sfeer waar iedereen op zijn eigen manier mag groeien in de sport? Dan bent u bij Budokai Senshi aan het juiste adres. We hebben mogelijkheden voor leden vanaf 2 jaar, van recreanten, talenten tot aan mensen met wedstrijdambitie. In Januari heeft u de mogelijkheid om de hele maand gratis bij ons mee te trainen en word u in Januari lid dan betaald u geen inschrijfgeld.

Meer informatie kunt u vinden op budokai-senshi.com