21 december 2022, Regio - Afgelopen weekend werd het NK senioren en jeugd georganiseerd in het Hofbad in Den Haag. Deze kampioenschappen werden gezwommen in het korte 25 meter bad. Leyla Oversluizen won op één van de zwaarste zwemafstanden een prachtige zilveren medaille bij de jeugd 1-2. Zij zwom de 200 vlinderslag in een tijd van 2.29.87. Met deze tijd plaatse zij zich ook nog voor de B-finale voor alle leeftijden. Deze wist zij te winnen in een tijd van 2.29.10. Lees meer >>

Vervolg

De in Dirksland woonachtige Leyla behaalde ook een verdienstelijke 4e plaats op de 200 meter schoolslag. Zij zwom hierop een tijd van 2.40.60. Op de 100 meter vlinderslag werd zij 6e in 1.05.88. De veelzijdige zwemster behaalde nog een 12e plek op de 50 meter schoolslag en een 13e plek op de 400 meter wisselslag. Phaedra Meijer kwam uit bij de senioren 1-2. Phaedra voelt zich thuis op de kortere sprint afstanden. Zij behaalde haar hoogste notering op de 50 meter vrij. Hierop werd zij 8e in 27.14. Een 14e plaats behaalde zij op het koninginnennummer de 100 meter vrij (59.79). Zij werd nog 11de en 18de op de 50 meter vlinder en 50 meter schoolslag. Thalia Meijer debuteerde op dit mooie zwemtoernooi. Zij zwom maar liefs 8 afstanden bij de leeftijdsgroep jeugd 1-2. Haar hoogste notering (7e) behaalde zij op de 50 meter vrij (27.30). Op de 100 meter schoolslag werd zij 9e in 1.14.97. Haar veelzijdigheid toonde zij ook op de 100 meter wissel. Hierop werd zij 12e in een nieuw persoonlijk record van 1.08.90. Floris Tanis debuteerde ook op deze kampioenschappen. Hij was slotzwemmer in het team van Feyenoord Albion op de estafette 4x100 meter wisselslag. Op de vrije slag zwom hij 54.14 waarmee hij zijn team naar een mooie 17e plaats loodste.