12 december 2022, Bruinisse/Middelharnis - De laatste speeldag van het kalenderjaar 2022 bracht de Jonge Spartaan naar Bruinisse om het daar op te nemen tegen het als 9e geklasseerde Bruse Boys. "Na vier overwinningen op rij vond de formatie van Wim Nieuwland en Koen Kwakernaak zich terug op de derde plaats met vier punten achterstand op koploper Prinsenland uit Dinteloord..." Lees meer >>

Vervolg

In een mistig en Kil Bruinisse floot arbiter Aartsen rond 14.40 uur voor de eerste keer deze middag. De gasten openden aardig en al snel ontstonden kansen voor Chris Hoogzand en Boy Hoogmoed. Als het na ruim tien minuten 0-2 of 0-3 had gestaan had niemand op Sportpark De Volharding daarvan opgekeken. Doelman Kenneth Boogerd bleef echter de situatie de baas en zo bleef het 0-0 op een bijzonder matige natuurgrasmat (veld 2).

Bij de Bruse Boys moest Aart de Waal zich al snel laten vervangen door Bas Kempe. Hoewel de wedstrijd bepaald niet onsportief was, zagen vier Spartanen nog voor rust de gele kaart. De vele meegereisde Spartanen dachten dat deze arbiter wel eens een neef kon zijn van Dhr. Lahoz. De Bruse Boys stroopten de mouwen op en hadden in deze fase het betere van het spel. Een treffer van Dylan Adelaar werd geannuleerd wegens buitenspel. Keeper Johan Kroon had een antwoord op een vrije trap van Jeand Doest. Gescoord werd er niet en zo werd de rust met 0-0 bereikt.

Net na rust kopte aanvoerder Gerben Prins net naast uit een mooie voorzet van Pim Grootenboer. Johan Kroon pakte een vrije trap van Tim van Unen. Na iets meer dan een uur bediende Koen Vervloed vanaf links met een panklare assist Boy Hoogmoed. Deze schatte de bal op waarde en schoot bekeken de 0-1 achter Kenneth Boogaard. Zo tekende deze jeugdige spits al weer voor zijn 7e competitietreffer. Johan Vroegindeweij kwam voor het eerst in lange tijd weer binnen de lijnen en deed dat op voor hem vertrouwde bodem. De niet geheel fitte Gerben van der Weele verving Jan Willem van Lente.

In de 70e minuut bereikte Gerben Prins Chris Hoogzand. Deze snelde naar het Bruse doel en schoot van dichtbij de beslissende 0-2 in het doel. De thuisclub ging wat offensiever spelen. Tijdens een counter kwam Johan Kroon uit zijn doel en kopte pal voor Boris de Bruine de bal weg. Uit de daarop volgende botsing liep de Spartaanse keeper tegen een fikse bloedneus aan. Nadat het bloeden enigszins was gestopt kon hij gelukkig het duel vervolgen. Bij het Bruse offensief viel vooral de rol van de opkomende aanvoerder Julian van Nieuwenhuize op. Hij stichtte gevaar en kopte in de 77e minuut via de handen van Johan kroon tegen de paal.

In de slotfase hadden de gasten de score een nog mooier aanzien kunnen geven. De ijverige Koen Vervloed schoot eerst over en strandde even later op sluitpost Kenneth Boogerd. Mogelijkheden voor Gerben Prins en Julian Nieuwland leverden ook geen treffer meer op. Goed voetbal was op een dergelijke grasmat niet mogelijk, maar de werklust en inzet compenseerden veel deze middag. Zo boekte De Jonge Spartaan de 5e zege op rij en staat het stevig op de 3e plaats van de derde klasse B van Zuid 1.

Tijdens de winterstop strijkt de selectie neer aan de Algarve voor een trainingskamp. Zaterdag 21 januari 2023 wordt de competitie hervat met de topper tegen nummer twee MOC’17 in Bergen op Zoom.

Scoreverloop:

61e 0-1 Boy Hoogmoed

70e 0-2 Chris Hoogzand

Toeschouwers: 114

Arbiter Bert Aartsen gaf geel aan Jeand Doest en keeper Kenneth Boogerd van Bruse Boys en aan Jan Willem van Lente, Jeffrey van Veen, Donny Klem, Pim Grootenboer en Chris Hoogzand van De Jonge Spartaan.

Opstelling De Jonge Spartaan;

Johan Kroon, Pim Grootenboer, Donny Klem (63e Johan Vroegindeweij) , Juul Peeman, Jeffrey van Veen, Julian Nieuwland, Gerben Prins, Jan Willem van Lente (63e Gerben van der Weele), Koen Vervloed, Boy Hoogmoed en Chris Hoogzand (90+4 Pepijn van der Wulp).

Foto

Op bijgaande foto van Peter Prins brengt keeper Johan Kroon redding.