12 december 2022, Sommelsdijk - In de kerstvakantie 2022 worden er weer Springdagen georganiseerd in Recreatiecentrum De Staver in Sommelsdijk. Alle kinderen kunnen een leuke en sportieve dag beleven tijdens de Springdagen. De inschrijving is inmiddels geopend en kinderen kunnen zich nog inschrijven voor 4 januari of zaterdag 7 januari (3 januari is al vol) 2023. "Zo beginnen ze het nieuwe jaar gelijk goed." Lees meer >>

Tijdens de Springdagen kunnen kinderen vanaf 6 jaar zich onder deskundige leiding uitleven op allerlei soorten en maten trampolines, springtoestellen, trapeze zwaaien en nog veel meer. Dit opgesteld in een ruime zaal. Er wordt niet alleen gesprongen, maar ook gaan de kinderen handboogschieten, tokkelen, klimmen, bowlen en patat met een frikandel of kipnuggets eten. Dit alles vindt plaats in Recreactiecentrum De Staver. Om alles zo veilig en verantwoord mogelijk te laten verlopen worden de kinderen ingedeeld in vaste groepjes waarmee ze het dagprogramma doorlopen. Zo komt iedereen bij elk onderdeel en loopt niet iedereen door elkaar.

Mee doen

Via turnclub Turn2Move kunnen kinderen van 6 tot 16 jaar mee doen, ze hoeven daarvoor geen lid te zijn van de turnclub of turnervaring te hebben. In totaal worden er 5 Springdagen georganiseerd door de stichting Springdagen. Leden en niet-leden van turnclubs uit een groot deel van Nederland komen ook naar deze leuke en sportieve dagen. In totaal komen er verdeeld over deze dagen ruim 2500 kinderen. Turn2Move staat ingedeeld op dinsdag 3 januari (deze dag is al vol), woensdag 4 januari en zaterdag 7 januari 2023. Alle kinderen worden in groepjes ingedeeld en doorlopen onder begeleiding het hele Springdag programma.

Professionele begeleiding

Het springen wordt begeleid door gediplomeerde leiding van Turn2Move, het klimmen en tokkelen wordt aangestuurd door 2 ervaren kliminstructeurs en ook het handboogschieten staat onder toezicht van een ervaren handbooginstructeur.

Inschrijven

Kinderen vanaf 6 jaar (met zwemdiploma) kunnen tot 23 december ingeschreven (de inschrijving sluit eerder wanneer de dagen vol zijn) worden via de website van turnclub Turn2Move turn2move.nl voor de Springdag. Op de website staat ook een artikel over de Springdagen met linkjes naar filmpjes en uitleg van de verschillende onderdelen. De kosten voor een Springdag zijn € 18,50. dit is inclusief het eten. Ouders kunnen zich ook aanmelden om hun eigen kind met een groepje andere kinderen te begeleiden. Begeleidende ouders eten gratis mee.

Tekst Turn2Move