28 november 2022, Middelharnis - "Met de winter voor de deur zien we in het atletiekseizoen naast de wegwedstrijden ook de crossen weer in beeld komen. De atleten van AV Flakkee kwamen op beide disciplines in actie en deden dat met succes..." Lees hieronder het hele verslag van AV Flakkee, met aandacht voor de verschillende wedstrijden die gelopen zijn in de afgelopen weken >>

Vervolg verslag

Met de winter voor de deur zien we in het atletiekseizoen naast de wegwedstrijden ook de crossen weer in beeld komen. De atleten van AV Flakkee kwamen op beide disciplines in actie en deden dat met succes. Ricardo Sint Nicolaas rijgt de zeges aaneen en zegevierde nu in Spijkenisse op de 10km, in de Zeeuwse crosscompetitie hield de jeugd de eer hoog.

In Zeeland zijn er van november tot en met maart prachtige crosswedstrijden, de zeven uit de Zeeuwse crosscompetitie maar ook andere klassiekers zoals de Mosselloop in de boswachterij van Westenschouwen. Zaterdag 12 november werd alweer de 54e editie georganiseerd. De omstandigheden waren zeer aangenaam en om 13.30u klonk het startschot voor de 275 deelnemers. Het was zaak om goed positie te kiezen in de eerste meters, op de smallere bospaden is het lastig inhalen. Patrick de Vos (Goes) en Bart van Trigt (A’dam) sloegen al gelijk een gaatje op de concurrentie en na 8,2km was het De Vos die in een tijd van 29:19min de winst pakte, Van Trigt volgde op zeven seconden en de derde plaats was voor Lennen Jonker (Bruinisse) in 29:57min. Op de zesde plaats was Eric Wolfert de snelste Flakkeese atleet, hij finishte na 30:36min. “Het voelde erg sterk, de passen waren raak tot het eind!” aldus Wolfert die uitstekend uit de voeten kan op dergelijk terrein. Roland Schellevis volgde op de 19e plaats in een tijd van 33:15min. “Het middenstuk met de zware, zanderige, beklimmingen is echt pittig, maar ik was niet al te hard gestart en zo kon ik op het eind nog verschillende lopers inhalen”. Edwin Stolk finishte als 29e na 34:46min.

Zaterdag 26 november werd de Zeeuwse Crosscompetitie voortgezet met de Elderschanscross in Aardenburg. Namens AV Flakkee waren er diverse jeugdlopers afgereisd naar het puntje van Zeeuws-Vlaanderen. Bij de dames-pupillen pakte Karlijn Bezuijen de winst na 4:38min, een hele knappe prestatie van dit jonge talent! Jet Joppe finishte als vierde na 5:20min. Bij de jongens-pupillen finishte Lenon Grootenboer als negende in Timo Gille als tiende. Daphne Joppe finishte als 8e bij de dames onder 14 en Zedie Joppe werd vijfde op de korte cross in 12:49min, vader Bert Joppe volgde kort daarachter met 13:35min.

In Spijkenisse werd zondag 27 november de marathon georganiseerd, daarbij ook de halve marathon en 10km. Met slechts zes graden, een stevige wind en regen was het voor velen lastig, met name op de marathon sloeg de kramp bij menigeen toe. Op de halve marathon finishte Freek Goedhart als 22e in een tijd van 1.23:52, opnieuw stabiel en strak op 15 km/h. Bij de 10km kwam Ricardo Sint Nicolaas in actie. In de openingsfase nam hij de leiding samen met Edwin van de Merbel en Nixon Fernandes (beiden PAC R’dam). Na 4km sloeg de atleet uit Oude-Tonge een gaatje en dat bleek de beslissing in de wedstrijd. Sint Nicolaas bleef in onverminderd hoog tempo doorlopen en won na de Tieleman Keukens Run opnieuw, ook nu in een snelle tijd van 32:10min. “Het ging heerlijk, dit geeft ook veel vertrouwen voor de Bruggenloop Rotterdam 15km waar ik 11 december voor een snelle tijd ga.”

Maikel Peeman kwam zondag 19 november in actie op de Zevenheuvelenloop Nijmegen 15km. Voor de 23-jarige atleet uit Sommelsdijk vormen de nationale topwedstrijden de hoofddoelen, inmiddels behoort hij tot de top van Nederland en dan zijn dit de wedstrijden waar je met vele andere toppers kan strijden en voor een snelle tijd kan gaan. Het parcours staat als zeer snel te boek, de heuvels zijn lastig maar in de afdalingen ligt doorgaans nog meer winst. Peeman was goed vertrokken en zat in de groep met topatleten als Hoornweg, Maas en Koremans. Met 15:11 (5km) en 30:23 (10km) was het tempo stabiel en na 45:57min (19,6 km/h) finishte Peeman als 41e in dit internationale startveld. “Ik had gehoopt iets sneller te lopen maar ik ben zeker wel tevreden, het is nu tijd voor wat rust en herstel”.

Foto's

Foto: Roland Schellevis in actie tijdens de Mosselloop Westenschouwen.

Extra foto: Maikel Peeman op weg naar een snelle tijd in de 7Heuvelenloop Nijmegen.