28 november 2022, Oude-Tonge - DBGG heeft een terechte zege geboekt in Arnemuiden. Na een goede start wonnen mannen van trainer Jordi Smit met 1-3. "Op een hobbelig veld kwam DBGC goed uit de startblokken. Een verdediger verwerkte de bal niet goed...." Lees meer en bekijk de video hieronder >>

Vervolg

Verslag DBGC - Op een hobbelig veld kwam DBGC goed uit de startblokken. Een verdediger verwerkte de bal niet goed Jeroen Sep pikte op maar zijn inzet kon met de vuisten worden gekeerd door de doelman. Na tien minuten gaf Stefan Tuns een loepzuivere voorzet die door Jeroen Sep achter de doelman werd gekopt. DBGG bleef aanvallen en had na een combinatie via Thijs Tromp al op 2-0 kunnen komen. Niet veel later kon een inzet van Tromp maar net naast worden gekeerd. Na twintig minuten was het wel raak. Een afstandsschot van Bas Mackloet kwam via de paal voor de voeten van Jeroen Sep die voor 2-0 zorgde. Aan de andere kant was keeper Nieuwland attent op een van de spaarzame uitvallen van de thuisploeg en keerde de inzet waardoor DBGC met een 2-0 voorsprong de kleedkamer op zocht.

In het tweede bedrijf ging DBGC in beginsel verder waar het gebleven was. Met druk naar voren zocht de ploeg naar de ruimte. Uit een uitval passeerde Jeroen Sep na 54 minuten de doelman, maar zijn schot werd op de lijn met de hand gekeerd door een verdediger. Een strafschop en rode kaart waren het gevolg. Sep zorgde vanaf elf meter voor de 3-0 en zijn hattrick. Na het uur stopte DBGC iets teveel met voetballen waardoor de thuisploeg dreigender werd. In de 81e minuut werd uit een van deze momenten ook de 1-3 gemaakt. Aan de andere kant had DBGC voldoende kansen om de score verder op te voeren, maar liet dit na. Gelukkig was keeper Nieuwland op zijn post om de 2-3 te voorkomen en raakte de thuisploeg de lat, waardoor het duel geen moment spannend is geweest.

Een volwassen spelend DBGC blijft zo in het spoor van mede koplopers NSVV en Zuidland en loopt bovendien drie punten uit op nummer vier Hellevoetsluis. Aanstaande zaterdag een echte topper op Sportpark de Koepel als NSVV op bezoek komt.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen, Jorg Moerkerk, Tijme van der Veeken, Stefan Tuns ('63 Mitchell Heemes), Bas Mackloet, Sonny Noordermeer, Tim Mackloet ('Sem Vos), Thijs Tromp, Jeroen Sep, Joran Maliepaard ('75 Robin de Koning)