28 november 2022, Middelharnis - De laatste zaterdag van november 2022 bracht De Jonge Spartaan naar Halsteren. "Niet om de kerstshow van één niet nader te noemen tuincentrum te bewonderen, maar om het op te nemen tegen de zaterdagtak van RKSV Halsteren. (..) en as zaterdag 3 december komt Tholense Boys op bezoek op Spartacus." Lees hieronder het verslag van de zaterdagmiddag 26 november 2022 gespeelde wedstrijd tussen de teams van RKSV Halsteren en De Jonge Spartaan >>

Vervolg

De gastheren bekleedden vooraf de 3e positie van de ranglijst en verloren dit seizoen alleen nog maar van MOC’17 uit Bergen op Zoom. De Jonge Spartaan won de laatste twee wedstrijden en klom daarmee naar de 6e positie van de derde Klasse B van district Zuid 1.

Arbiter Stan Goedhart floot iets na 15.00 uur voor het eerst deze middag. In de 8e minuut was er over rechts een mooie combinatie tussen Pim Grootenboer en Koen Vervloed. Keeper Dave Vroon was tijdig uit zijn doel om verder gevaar te voorkomen. Johan Kroon keerde een schot van spits Wesley van Zon en Donny Klem blokte een schot van de gevaarlijke Volkan Unuvar. In de 20e minuut ondervond Wesley van Zon vrijstaand voor Johan Kroon te veel hinder van de laagstaande zon om de openingstreffer voor zijn rekening te nemen.

Nadat Johan Kroon een wat ongelukkige terugspeelbal naast zijn doel had gekopt was het Volkan Unuvar die schitterend met een gekruld schot de verre hoek trof en zo de compact spelende gastheren op voorsprong zette. De Jonge Spartaan speelde in deze fase rommelig en flets. Na een botsing met Rob Roelands claimde Boy Hoogmoed een strafschop en deed dat later nog eens toen hij al dan niet door keeper Dave Vroon werd aangetikt in het strafschopgebied. De niet geheel fitte Julian Nieuwland werd in de 37e minuut vervangen door Juul Peeman. Wesley van Zon trof de buitenkant van de paal naast de handschoen van Johan Kroon. De Spartaanse sluitpost had ook een antwoord op schoten van Thom Luyks en Stijn van der Kroon.

Aan het begin van de 2e helft ging een vrije trap van Volkan Unuvar ruim over het Spartaanse doel. In de 56e minuut gaf Donny Klem van achteruit een diepe bal op de sprintende Pim Grootenboer. Zijn voorzet werd bij de eerste paal door Koen Vervloed schitterend met een hakje gepromoveerd tot de gelijkmaker. Volkan Unuvar schoot niet veel later een vrije trap op de bovenkant van de lat. Na iets meer dan een uur spelen snelde Chris Hoogzand weg over rechts. Zijn voorzet ging langs Boy Hoogmoed, maar uit de kluts belandde de bal voor de voeten van Jeffrey van Veen, die een goede wedstrijd speelde en van dichtbij voor de Spartaanse voorsprong zorgde. Een mooie combinatie tussen Koen Vervloed en Boy Hoogmoed had daarna een beter lot verdiend.

In de 68e minuut zag arbiter Goedhart een overtreding van Juul Peeman, die al een gele kaart op zak had. Na fel appelleren door de thuisclub kreeg deze speler voor de tweede keer deze middag een gele kaart voorgeschoteld en moest hij het speelveld verlaten. De thuisclub wisselde offensief en de ene na de andere aanval werd op de Spartaanse verdediging afgevuurd. In de 75e minuut verdween een kanonskogel van Wesley van Zon via de onderkant van de lat weer uit het strafschopgebied en uit een hoekschop van de ingevallen Noel van Kaam kopte Wesley van Zon net naast. Johan Kroon keerde een poging van Thom Luijks en een inzet van Stijn van der Kroon werd door een kluwen van Spartanen voor de doellijn opgeruimd.

Xander Roos zette in de 87e minuut aan voor een heerlijke solo. Op de voor hem zo karakteristieke wijze passeerde hij diverse spelers van Halsteren en Michael Sloof had de 1-3 op de schoen. Scheidsrechter Goedhart zag in een van de acties van Xander Roos echter een overtreding en zo ging dit feest niet door. Een kopbal van invaller Max Heijnen was een prooi voor Johan Kroon, zo ook enkele hoge ballen die in het strafschopgebied werden gepompt. De gasten streden voor iedere meter en de toeschouwers genoten van een meeslepend voetbalgevecht.

In de ruimhartig toegekende extra speeltijd (8 minuten) bracht de voet van Johan Kroon schitterend redding op een van dichtbij ingeschoten bal van Wesley van Zon. In minuut 97 zag arbiter Goedhart een duwfout bij de gelijkmaker van Halsteren. Onder luid gejuich en applaus van de meegereisde supporters verlieten de Spartanen het Brabantse kunstgras en in de kleedkamer werd luidkeels gezongen.

Door de zwaarbevochten overwinning in Halsteren won De Jonge Spartaan voor de 3e keer op rij en vindt het zichzelf terug op een fraaie derde plaats op de ranglijst. Het team liet vooral in de 2e helft zien met tegenslagen om te kunnen gaan en te willen strijden voor iedere meter. Een groot compliment aan het team en de technische staf is deze middag zeker op zijn plaats.

Zaterdag 3 december komt Tholense Boys op bezoek op Spartacus. Het duel vangt aan om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter Jan IJpelaar.

Scoreverloop:

25e 1-0 Volkan Unuvar

56e 1-1 Koen Vervloed

61e Jeffrey van Veen 1-2

Toeschouwers: 131

Scheidsrechter Stan Goedhart gaf geel aan Noel van Kaam van Halsteren. Aan de zijde van De Jonge Spartaan ontving Juul Peeman 2x geel (68e) en kregen Koen Vervloed en Donny Klem 1x geel.