Nieuwe-Tonge - Gesterkt door een overtuigende 3-0 winst op aartsrivaal Flakkee, toog het keurkorps van NTVV deze zaterdag naar Spijkenisse, waar de kersverse koploper SCO’63 op het waterpas kunstgrasveld van Sportpark Oostbroek een geduchte tegenstander is. "De Nieuwe-Tongenaren missen nog immer topschutter Youri Kievit en Lars Hollaar..." Lees het hele sportverslag >>

Vervolg

Beide spelers verwachten niet eerder dan na de winterstop hun rentree te maken. Daarnaast kan het team dat momenteel tegen de subtop aanschurkt, geen beroep doen op Jasper van der Welle, Gino van der Zant en Neal Kuiper, drie asspelers die om uiteenlopende kwetsuren niet van de partij zijn. Trainer Wim Eilander verwacht ‘een lastige match waarbij het puntenverschil met de kop twee of….8 punten wordt’.

Sport Club Olympia ’63 is een florerende vereniging en beschikt over een zaterdag- en een zondagtak. Dankzij een 1-4 overwinning tegen GLZ Delfshaven nam het team van oefenmeester Alex Gerrits afgelopen weekend de koppositie in de 5e klasse C over van VV Melissant. De blauw-witten hebben een zéér dynamisch elftal en waren op voorhand reeds één van de gedoodverfde favorieten voor de titel alsook promotie.

Sterk begin NTVV

De zes majestueuze pijlers van de befaamde Spijkenisserbrug, de oeververbinding over de Oude Maas tussen de plaatsen Hoogvliet en Spijkenisse, steken schitterend af tegen het met schapenwolkjes onderbroken blauwe wolkendek als arbiter Kruithof het competitieduel van beide teams in gang blaast. Na een kortstondige, aftastende fase waarin er praktisch geen kansen worden gecreëerd en NTVV het betere van het spel heeft, komt de wedstrijd langzaam maar zeker los. Robbin Troost wordt in kans-rijke positie aangespeeld en daar waar hij wellicht zélf de mogelijkheid tot een schot had moeten benutten, schenkt de vaardige aanvaller de bal aan Brett van Vliet, die de bal in de handen van keeper Rick Groenendijk deponeert. Nadat scheidsrechter Kruithof, die qua lengte doet denken aan Oranje-goalie Noppert, een goal van SCO vanwege buitenspel heeft verworpen, stuurt Jens van Es in de contra-attack van de zebra’s met precisie Robbin Troost op weg, maar dienst schot strandt in schoonheid.

De bezoekers maken gretig gebruik van de ruimte die Brett van Vliet op het midden-veld krijgt toegedeeld van de Spijkenissenaren. Een prachtig uitgevoerde aanval via veel pionnen eindigt met een droge knal van Brett van Vliet, die vrij eenvoudig wordt gepareerd door doelman Groenendijk. Naarmate de eerste helft vordert, komt SCO méér en méér in hun spel en moeten de zwart-witten naar achteren. Toch krijgen de Nieuwe-Tongenaren na krap een half uur spelen een uitstekende mogelijkheid om de score te openen, als Brett van Vliet de bal op Robbin Troost passt, die zich met een beetje Boltini-werk ontdoet van enkele tegenstanders en alléén op Rick Groenendijk afstormt, maar zijn uithaal nét over de doellat ziet krullen. Daarna is het alles SCO’63 wat de klok slaat. De spelers van de rustig langs de lijn zittende Alex Gerrits zijn heer en meester op het middenveld en bestoken de NTVV-goal veelvuldig. Een goal kan bijna niet uitblijven en die komt er als een voortreffelijke op de mat gelegde aanval door de uitblinkende linkerspits van de blauw-witten met een uitgekiend schot wordt bezegeld met de 1-0. NTVV moet in de minuten na de goal alle zeilen bijzetten om verdere schade te voorkomen en daarin slaagt het team wonderwel én met dank aan manhaftig optreden van sluitpost Davy Schellevis, die zoals altijd attent blijft in zijn kooi en tijdig naar voren rent om riskant ogende lange ballen vroegtijdig af te weren.

Thuisploeg vlak voor rust op 2-0

Toch moet ook Schellevis in de laatste seconden van de eerste helft zwichten als een flitsende aanval van SCO op fraaie wijze wordt afgerond, ofschoon de ervaren grensrechter Daniël Tijl duidelijk te kennen geeft dat de doelpuntenmaker de bal in buitenspelpositie ontving. Scheidsrechter Kruithof wimpelt het vlagsignaal van zijn NTVV-assistent onvermurwbaar weg en bekrachtigt daarmee de 2-0 ruststand.

SCO houdt NTVV onder druk

Na de pauze zet SCO de druk er meteen weer vol op en lijkt het NTVV een zware tweede helft te gaan bezorgen. In de sportieve wedstrijd zonder noemenswaardige incidenten ontpopt de aalvlugge linkerspits Mo Oulas Abdella van de Spijkenissers zich als een kwelgeest voor NTVV, dat er nauwelijks meer in slaagt onder de intense druk uit te komen en aan aanvallen bijna niet meer toekomt. Een geweldige actie van Mo, die langs drie tegenstanders slalomt eindigt met een bijtend schot dat net over suist. Een volgende aanval van SCO met opnieuw Mo in de hoofdrol kan met kunst- en vliegwerk door laatste man Jeroen Roijers onschadelijk worden gemaakt. Zonder de creatieve inbreng van de vlak voor rust uitgevallen Robbin Troost is NTVV feitelijk een vleugellamme roofvogel die zijn prooi door een sluimerend gebrek aan snelheid snel uit het oog verliest. SCO’63 daarentegen kan, gesteund door een comfortabele 2-0 voorsprong, frank en vrij combineren en is deze weldadige novembernamiddag simpelweg het betere team, met snelle en beweeglijke aanvallers die van achteruit prima worden bevoorraad door hun collega’s welke perfect op elkaar zijn ingespeeld.

In een ultieme poging het tij te keren, alles is tenslotte mogelijk in het voetbalspel, brengt Wim Eilander een kwartier voor tijd drie verse krachten in het strijdperk en stuurt voorstopper en alleskunner Marko Karsbergen naar de frontlinie. Die keuzes lijken vlot hun vruchten af te werpen, ware het niet dat achterin SCO’63 de zaakjes pico bello op orde heeft. Jeroen Roijers probeert met veel pathos in zijn stem zijn NTVV-kompanen aan te sporen en het siert de ploeg dat het tot het laatste blijft knokken voor een tegengoal of meer. SCO echter houdt vrij gemakkelijk stand én countert naar hartenlust. Davy Schellevis behoedt zijn team met enkele wervelende safes voor erger en ook Emiel Buijs en Jeroen Roijers houden de hoop in stand bij de zebra’s. Voorin zwoegt Gert Aantjes als vanouds en probeert de stand-in spits Marko Karsbergen een gaatje te vinden, maar alle pogingen van de zwart-witten vallen in duigen dankzij doortastend optreden van de SCO-defensie en een alerte Rick Groenendijk, die de weinige schoten op doel klemvast in ontvangst neemt.

Twee late treffers beslissen duel

In de laatste minuten van de wedstrijd weten de SCO’ers nog twee keer succesvol het net te vinden, waardoor de eindstand, ietwat geflatteerd, op 4-0 wordt gebracht. Een terechte overwinning voor het team van Alex Gerrits, dat deze middag op het behaaglijke Sportpark Oostbroek een maatje te groot bleek voor NTVV, dat na de bewierookte 3-0 zege tegen Flakkee weer met beide benen op de grond staat en zich moet zien te herpakken voor de thuisontmoeting met GLZ Delfshaven, dat dit weekend vrij verrassend met 2-4 onderuit ging tegen het nog puntloze DVV Delft.

NTVV speelde in de volgende opstelling:

Goal: Davy Schellevis.

Achter: Tim Jordaan (80; Leander Kom), Jeroen Roijers, Marko Karsbergen, Emiel Buijs.

Midden: Glenn Kievit (80; Thomas Bervoets), Robbin Troost (41; Erik Roijers), Nick van Alphen.

Voor: Gert Aantjes (80; Joran van der Spoel), Brett van Vliet (74; Duncan van der Made), Jens van Es.

Niet gewisselde speler(s): -

Scoreverloop:

30 Mo Oulas Abdella 1-0

45 Eder Lopes 2-0

89 Arin Rahill 3-0

91 Maher Ahmed 4-0

Door David Bakker