25 november 2022, Sommelsdijk - Afgelopen maandag werden er door de leden van damvereniging Denk en Zet weer competities gespeeld in De Hoage ceamer aan de Sperwer in Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en het verslag: "Wat niemand zich had kunnen indenken is dat de kampioen Mackloet van Van Brussel verloor, en niet zo maar per ongeluk. Hij maakte twee enorme fouten..." Lees hieronder het hele verslag en bekijk de uitslagen >>

Damvereníging ’Denk en Zet’ - 21 november 2022

Afdeling :

  1. Melaard -J. van Hoorn uitgesteld
  2. Mackloet -P van Brussel 0-3
  3. W.Vroegindewey -A. Jelier 3-0
  4. Kamp -M. Klink 1-1

Afdeling 2:

  1. J.Jordaan - H. van Wijk 0-3
  2. Joh. Wolfert - R. van Rijnberg 3-0
  1. Stolk -L. de Rooy 3-0
  2. Uijttewaal - L. Kemeling 3-0
  3. S.W. Keijzer -M.Meijer 3-0

Verslag

"Wat niemand zich had kunnen indenken is dat de kampioen Mackloet van Van Brussel verloor, en niet zo maar per ongeluk. Hij maakte twee enorme fouten, waarvan de eerste de ondergang eigenlijk al inluidde. Pogingen van Mackloet om er nog wat van te maken, mondden uit in nog een fout. Vroegindeweij versloeg Jelier. Hij veroverde eerst een stukje, maar moest daarna toch nog flink uitkijken. Jelier ging ten0slotte ten onder aan overmacht.

Met Klink was het weer het oude liedje: Remise! Hij moet gedacht hebben: Dat levert me weer een puntje op en zijn tegenstander nam ook met een puntje gernoegen. Zo zie je: Bij dammen gaat het altijd heel erg vriendelijk en gemoedelijk toe. Laat dat een stimulans voor huisdammers zijn.

Jordaan is de draad helemaal kwijt. Hij moest nu van de nieuweling Van Wijk verliezen. Eem compliment voor Van Wijk. Zou de leeftijd bij Jordaan een klein rolletje kunnen gaan spelen? Stolk deed wat van hem verwacht werd, hij won van De Rooy, maar het ging niet vanzelf. De |Rooy komt er steeds beter in. Meijer kwam ineens twee schijven achter, net als vorige week, maar veroverde toch nog een schijfje terug, Keijzer liet het echter niet toe, dat het, zoals vorige week, voor een overwinning voor Meijer uitdraaide. Uyttewaal gaat het steeds beter doen. Nu werd Kemeling, die overigens een keurig partijtje speelde, het slachtoffer. Uyttewaal stevent duidelijk op een plaatsje in het eerste tiental af. Ruud wilde het bij de winst van de vorige week laten. Nu maakte hij weer zijn bekende foutje, zoals hij noemt, die hem naar de ondergang voerde."

Door J. van Hoorn