11 november 2022, Regio - Al jaren is Laurey van den Berge de snelste Flakkeese atleet. In 2013 liep ze tijdens de Singelloop Utrecht haar snelste 10km in 35.59min, goed voor een top-10 notering op het NK. De 33-jarige atlete behoort nog altijd tot de regionale top en met overwinningen in Barendrecht en Rucphen bevestigde ze haar stijgende vorm van de afgelopen maanden. Lees hieronder het hele verslag >>

Vervolg

In de zomer liep Van den Berge regelmatig baanwedstrijden van 1500m, 3000m en 5000m, daarmee investeerde ze in snelheid en tempohardheid, factoren die eveneens goed van pas komen op de 10km. De eerste test was op zondag 16 oktober in Barendrecht, onder goede omstandigheden klonk even na elven het startschot. Met 18.54min als doorkomst halverwege was er een mooie uitgangspositie voor een tijd onder de 38 minuten. Zeker omdat Van den Berge haar races doorgaans goed indeelt, en dat was ook nu het geval. Met een mooie versnelling in het slot finishte ze als eerste dame met na 37.28min. Arjen Reuijl liep namens AV Flakkee de halve marathon en klokte 1.44:02. Met vertrouwen ging Van den Berge op zondag 23 oktober naar de volgende wedstrijd: de 10km van AVR in het Brabantse Rucphen. Met 18.59min was de eerste helft nagenoeg gelijk aan Barendrecht echter nu durfde ze haar versnelling eerder in te zetten. Het lukte om het tempo hoog te houden tot de finish en zo na 37.04min opnieuw de winst te pakken. “Ik hoopte op een evenaring van mijn tijd in Barendrecht maar het ging vandaag makkelijker op dit mooie, snelle, parcours.” Ricardo Sint Nicolaas was er niet bij in deze slotwedstrijd van het West-Brabant Circuit, wel had hij genoeg punten voor de overwinning in het eindklassement wat hij voor de vierde maal op zijn naam schreef.

In Hulst werd op zaterdag 5 november de Zeeuwse Crosscompetitie gestart met de Moerschanscross. Met traditiegetrouw veel deelnemers uit België heerste er weer een gezellige sfeer langs het parcours. Op de korte cross van 2,3km was Bereket Petersen uit Goes de snelste in 7.23min. Zedie Joppe was de snelste Flakkeese loper met 8.57min, Bert Joppe volgde in 9.27min en met 9.50min was ook Daphne Joppe gefinisht. Bij de A-pupillen finishte Jet Joppe als 13e in 5.39min en Karlijn Bezuijen werd knap achtste met 4.58min. “Ik vind crossen heel leuk, heuveltjes, modder, takken, er zitten veel dingen in!”

Eric Wolfert werd vorig jaar tweede in het eindklassement op de lange cross maar was nu afgereisd naar Harderwijk waar hij de Athlos Trail 22km liep. Op het schitterende parcours door het Harderwijkse Bos nam de 32-jarige atleet uit Sommelsdijk vanuit de start afstand van de 250 deelnemers. Wolfert toonde zich een klasse apart over de onverharde paden en finishte na 1.25:20 als winnaar met een grote voorsprong van 8.38min op Utrechter Foppen.

In Dordrecht werd zondag 6 november de Drechtstadloop gehouden. Een groot evenement met de halve marathon 21,1,km als hoofdonderdeel. Om 14.45u klonk voor bijna 700 deelnemers het startschot, de stevige wind en de regen maakten het extra lastige race. Ricardo Sint Nicolaas liep zijn eerste wedstrijd na de zeer marathon van Amsterdam waar hij schitterde met een tijd van 2.24:20. Vanuit de start vond hij een mooie groep, hij liep als vanouds een zeer constante race en finishte in dit sterke startveld als negende in een tijd van 1.09:46, een gemiddeld tempo van 18,2 km/h. Freek Goedhart leverde eveneens een sterke prestatie. Nadat hij vorig jaar even iets minder trainde heeft hij de stijgende lijn weer ingezet en finishte hier in een keurige 1.23:18. “Weer wat sneller dan mijn tijd in de CPC loop Den Haag eind september, toen liep ik 1.25:56.” Eric Paul Boeters zette in op een tijd van 1.24u en voerde dat plan perfect uit door te finishen in 1.24:08. “Altijd mooi als het er op het goede moment uitkomt, een mooie beloning op de trainingen van de afgelopen periode,” aldus Boeters die een mooie progressie doormaakt dit seizoen.