7 november 2022, Middelharnis - Met hagelnieuwe tenues trad De Jonge Spartaan afgelopen zaterdag 5 november 2022 op Spartacus aan tegen het Zeeuwse VV Kapelle. Al in de 5e minuut werd Koen Vervloed binnen het strafschop gebied ten val gebracht en arbiter Kristijan Wagenaar wees naar de stip. Donny Klem pakte dit buitenkansje uit en zorgde voor 1-0. Na een klein kwartier werd de 2-0 van Gerben Prins geannuleerd wegens buitenspel. Na een fout in de Spartaanse defensie kon Koen van Os eenvoudig de 1-1 op het scorebord laten zetten. Kort voor rust werd een inzet van Pim Grootenboer bij de 2e paal door Cas de Waard van de lijn gehaald. Lees hieronder het hele verslag van de zaterdagmiddag 5 november gespeelde wedstrijd tussen de teams van De Jonge Spartaan en VV Kapelle en bekijk de door Peter Prins gemaakte foto, waar Boy Hoogmoed (no. 16) de 3-4 scoort >>

Vervolg

Na een bekeken pass vanuit het middenveld kon Reinier Goedemondt direct na rust alleen op Johan Kroon af en hij scoorde bekeken de 1-2. De thuisclub antwoordde direct en uit een voorzet van Jeffrey van Veen scoorde Chris Hoogzand de gelijkmaker. Na een klein uur kopte de geheel vrijstaande Jasper Vink uit een hoekschop vanaf links de 2-3 achter Johan Kroon. Aansluitend kon Wiljan Driece dichtbij de doellijn niet voor de 3-3 zorgen. In de 63e minuut ging de bal op de stip voor Kapelle en Wout Vink schoot deze beheerst in de linkerhoek. Zo was de marge weer twee treffers.

Boys Hoogmoed en Thom Drenth kwamen in het veld voor Jan Willem van Lente en Julian Nieuwland. Keeper Lars Francke keerde een van dichtbij geschoten bal van Wiljan Driece. Deze speler haakte kort daarna geblesseerd af. Routinier Norman Leune kwam voor hem binnen de lijnen. Pogingen van Koen Vervloed gingen naast en over het Zeeuwse doel. Wiljan Driece moest zich na 75 minuten geblesseerd laten vervangen door Norman Leune. Uit een betwistte inworp belandde de bal bij Boy Hoogmoed. Deze wist zich wel raad met dit buitenkansje en liet in de 81e minuut de 3-4 aantekenen. Niet veel later schoot Boy Hoogmoed ruim naast.

Tijdens een counter van de gasten maakte Gerben van der Weele in de 87e minuut naar de mening van arbiter Wagenaar een overtreding en zo kon deze speler met twee keer geel op zak vertrekken. Na de toegekende vrije trap wist Reinier Goedemondt de 3-5 op het scorebord te laten zetten. Donny Klem vergreep zich in de slotfase aan een tegenstander en kon in minuut 88 ook inrukken met twee keer geel op zak. In de extra tijd werd de gifbeker helemaal leeggedronken. Het was opnieuw Reinier Goedemondt die de eindstand op 3-6 bracht.

Zo verloor de Jonge Spartaan opnieuw een competitiewedstrijd en nemen de personele zorgen toe. Zaterdag 12 november volgt een duel in en tegen Kruiningen.

Toeschouwers: 98

Scheidsrechter wagenaar gaf rood (beiden 2x geel) aan de Spartanen Gerben van der Weele en Donny Klem en geel aan Chris Hoogzand, Wiljan Driece, Jan Willem van Lente en Johan Kroon. Aan de zijde van VV Kapelle ontvingen Jake Eversdijk en Yordi Bekenes geel.