1 november 2022, Sommelsdijk - Afgelopen maandag werden er door de leden van damvereniging Denk en Zet weer competities gespeeld in De Hoage ceamer aan de Sperwer in Sommelsdijk. Bekijk de uitslagen en het verslag: "Melaard en Klink speelden een mooie partij, waarbij Klink de beste kansen had, maar hij wilde kennelijk niet winnen; het werd als van ouds remise..." Lees hieronder het hele verslag en bekijk de uitslagen >>

Vervolg

Damvereniging ’Denk en Zet’ -31 oktober 2022

Afdeling 1

  1. Melaard -M. Klink 1-1
  2. Leroy – A. Jelier 1-1
  3. van Hoorn -G. Kamp 1-1
  4. Mackloet - W. Vroegindeweij 1-1 `

Afdeling 2

  1. de Rooy -G. Noteboom 0-3
  2. Kemeling - Joh. Wolfert 0-3
  3. Meijer – A. Uyttewaal 1-1
  4. van Rijnberk -S.W. Keijzer 0-3
  5. Jordaan – W. Stolk 1-1

Verslag door de heer v. Hoorn >>

Melaard en Klink speelden een mooie partij, waarbij Klink de beste kansen had, maar hij wilde kennelijk niet winnen; het werd als van ouds remise. De wedstrijd van Leroy tegen Jelier eindigde ook in een gelijkspel. Knap van Jelier. Leroy heeft het wel eens beter gedaan. Van Hoorn stond tegen Kamp twee schijven voor, maar zijn klok viel. Dan heb je eigenlijk verloren. Hij heeft, wat de tijd betreft, teveel op zijn tegenstander vertrouwd. Deze was zo sportief dat hij winst op de klok niet aanvaardde. Dus ook deze partij eindigde in remise. Mackloet zag het tegen Vroegindeweij niet zitten. Ik weet niet wat ik ermee aan moet, zei hij, laten we het maar remise houden. Vier remises, niet leuk meer.

In afdeling 2 zag het er heel wat beter uit.

De Rooy gaat steeds beter spelen, maar hij was tegen Noteboom niet opgewassen. Kemeling kwam tegen Wolfert telkens een schijfje achter. Ondanks dat hield hij het lang vol, maar hij moest uiteindelijk toch het onderspit delven. Heel spannend was de partij van Meijer tegen Uyttewaal. Meijer kwam met een mooie remise uit de bus. Ruud kon het tegen Keijzer niet bolwerken. Hij heeft goed gespeeld, maar hij heeft het niet kunnen redden. Jammer, volgende keer beter. Stolk vergat een schijf te verzetten. Daarmee gaf hij tegen Jordaan zijn partij zomaar weg. Als je bij dammen een schijf aanraakt, moet je hem zetten. Als je een schijf vergeet te zetten, gaat het ook mis. Jordaan nam na het incident met een gelijkspel genoegen. Sportief!