3 oktober 2022, Goeree-Overflakkee - Afgelopen zaterdag 1 oktober was het eindelijk weer zover; de Yujin cup die voor de 3e maal georganiseerd werd door Budokai Senshi. "De interesse voor dit toernooi was groot. Daarom hebben we dit jaar voor het eerst gewerkt met een gesloten organisatie waarin alleen scholen met een uitnodiging konden deelnemen. Dit ging echter niet ten kostte van de inschrijvingen, want al 3 weken voor het toernooi hadden we ons maximale aantal deelnemers van 250 bereikt...." Lees het hele verslag hieronder verder >>

Vervolg

Het concept van de Yujin cup is een toernooi waarin zowel Kata (stijlvorm) als Kumite (vechtvorm) deelnemers kunnen deelnemen van jong tot oud. Er worden kleinere poules of matchmaking gemaakt en er is voor iedereen een herinnering. Daarnaast staat vriendschap, respect en waardering voorop en dit hebben ook dit jaar weer alle scholen uitgedragen. Ondanks de strijd op de mat was de sfeer in de zaal vriendschappelijk en gemoedelijk.

Deelnemers

Ook Budokai Senshi nam deel met een groot aantal deelnemers bij zowel de Kata als de Kumite: Bij de kata namen: Thijs, Vera, Riley, Ivar, Jonas, Joost, Linda, Marielle, Angelique, Franciska, Robin, Mikhaila en Tessel deel. Bij de Kumite namen: Tessel, Thijs, Ivar, Dylan, Job, Youri, Kees, Hidde, Boaz, Arjan, Svenja, Angelique, Fenno, Vince en Dean deel. Alle lopers en vechters van onze club hebben goede resultaten weten te behalen en het belangrijkste alles uit zichzelf weten te halen.

Bijzondere verhalen

Een aantal bijzondere verhalen verhalen zal ik hierbij benoemen: Senpai Joost is onze kata coach en steekt de nodige extra uurtjes in de ondersteuning van zijn kata team. Dit keer nam hij echter ook deel aan het toernooi en liet zien dat hij nog steeds het juiste kata gevoel heeft, hij won in een lastige poule namelijk de 1ste plaats.

Ditzelfde gold voor Senpai Marielle die de nodige extra energie in onze jeugd kata lopers steekt. Met 2 sterke Seeinchin Kata’s zorgde zij voor Goud voor de club.

Bij de Kumite vielen meerdere leden op. Zo won een hele karatefamilie goud in de vorm van Arjan, Hidde en Boaz van Westenbrugge die alle 3 overtuigend wonnen. Een overtuigende winst gold zeker ook voor Vince die nog geen 1 minuut nodig had om 2 tegenstanders naar huis te sturen. Dean behaalde net geen goud op gewicht maar mocht later wel de Fred Gotzenberger Sr spirit prijs ophalen. Een ere prijs die hij verdiende omdat hij 2 dagen voor het toernooi nog ziek op bed lag en op de dag zelf toch zo’n goede spirit kon laten zien.

Naast deze prijs waren er nog wat andere speciale prijzen. Zo won Mike Nieuwenhuizen van de NKA/Kyokushin Zeeland de Jack van Gils stijlprijs, nam Hilde Wilborts van karateclub Noritsu de prijs voor de beste scheidsrechter mee en mocht Ookami Dojo uit België zich de meest sportieve dojo noemen en namen zij de WLT Sportiefste Dojo prijs mee naar huis.

Sponsoren/ goed doel

Deze laatste ereprijs was er voor onze sponsor WLT liquid en gas loading Technology B.V. omdat zij de zaalhuur voor ons gesponsord hadden deze dag. Naast deze sponsor hebben we ons deze dag ook ingezet voor Kika. Kyokushin Worldshop schonk hierin een mooi bedrag van 300 euro, Munt en zo een bedrag van 100 euro, Sportzmassage 2 Massage in a bottle voor de verloting en de familie van Westenbrugge heeft appelflappen verkocht voor het goede doel. Met een donatie van onze eigen school daarbij hebben we een mooi bedrag van 850 euro voor Kika op weten te halen waarna de cheque officieel aan ambassadeur Kees Witte werd overhandigd.

Naast alle sportieve en maatschappelijke prestaties werd Jacques van Roosmalen, instructeur van Budokai Senshi, bevorderd tot 5e dan in het Kyokushinkai Karate. Deze graad kreeg hij uit handen van zijn leraar Shihan Henk Gerhards en Kancho Jan de Bruin.

Dank gaat uit naar alle vrijwilligers, scheidsrechters, deelnemers, coaches en publiek. We kijken nu al uit naar de 4e editie van onze Yujin cup.

Meer informatie over Kyokushinkai Karate en Budokai Senshi vind u op: www.budokai-senshi.comgen via budokai-senshi@outlook.com.

Tekst en foto's Budokai Senshi