[video] Oude-Tonge - DBGC heeft de volle buit overgehouden aan de seizoensopening in Zoutelande. "In een doelpuntrijk duel wonnen de mannen van trainer Jordi Smit met 3-4 van De Meeuwen..." Lees meer en bekijk de video >>

vervolg

Vaak trok DBGC aan het kortste eind op bezoek in Zoutelande en dat moest vandaag maar eens anders zijn. DBGC nam vanaf minuut één het initiatief en controleerde het duel. Een afstandsschot van Tim Mackloet, na een korte corner, kon niet klem worden gepakt door de doelman. In de rebound kon Mels de Blok de doelman niet passeren. Niet veel later vuurde Thijs Tromp een daverend schot richting goal dat uiteenspatte op de paal. In de zestiende minuut veroverde Sonny Noordermeer de bal diep op de helft van de tegenstander. Zijn loepzuivere voorzet werd al zwevend tegen de touwen gekopt door aanvoerder Tim Mackloet. DBGC bleef de betere ploeg maar moest in de omschakeling scherp blijven. Rond het half uur verloor DBGC wat grip, waardoor de thuisploeg een flinke kans kreeg, maar keeper Nieuwland was tweemaal op zijn post.

In de fase voor rust herpakte DBGC de controle en kwam het op 0-2 toen een pass van Bas Mackloet dusdanig van richting werd veranderd, waardoor de keeper kansloos was. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft ging DBGC in de beginfase door waar het gebleven was. Tien minuten na rust vond Dimri Vogelaar uit een vloeiende aanval de vrijstaande Thijs Tromp. Zijn droge schot was de doelman te machtig, waardoor DBGC een luxe 0-3 voorsprong nam. Hierna begon De Meeuwen, geholpen door de felle wind, opportunistisch voetbal te spelen. Eerst werd een goal afgekeurd omdat deze in de aanval al over de achterlijn was geweest. In de 68e minuut was het echter alsnog raak toen aanvaller De Nooijer ontsnapte aan de dekking en oog in oog met keeper Nieuwland rustig bleef. Tien minuten voor tijd kreeg DBGC een penalty tegen voor vermeend hands en dit buitenkansje werd aangepakt, waardoor de spanning in dit duel weer helemaal terug was. Met veel hoge ballen op de lange spits van De Meeuwen liep de hartslag van de blauwwitten steeds iets verder op. Tot Tim Mackloet Jeroen Sep in de 94e minuut wegstuurde en hij met een langzaam rollend balletje de keeper passeerde en zo voor de 2-4 zorgde. De beslissing zou je zeggen, maar twee minuten later lag de 3-4 al tegen de touwen toen Menno de Nooijer opnieuw aan de aandacht ontsnapte. Na 8 minuten extra tijd vond de scheidsrechter het genoeg geweest en zo won DBGC zeer verdiend van De Meeuwen, maar werd het in het slot toch nog spannend.

DBGC speelt aanstaande dinsdag een oefenwedstrijd op bezoek bij Bruse Boys waarna het aanstaande zaterdag promovendus WHS ontvangt dat haar wedstrijd ook met 4-3 won van VCK.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen ('82 Jorg Moerkerk) , Jacco de Gast, Tijme van der Veeken, Dimri Vogelaar ('83 Stefan Tuns), Sonny Noordermeer, Bas Mackloet ('63 Robert Koster), Tim Mackloet, Thijs Tromp, Jeroen Sep, Mels de Blok ('69 Joran Maliepaard).