20 september 2022, Middelharnis - Na de bekerwinst van 1 september 2022 op DVV’09 (2-1) oefende de formatie van Wim Nieuwland en Koen Kwakernaak afgelopen dinsdag 6 september tegens de reserves van vierdedivisionist VV Nieuwenhoorn: "Na een 4-1 ruststand werd deze nuttige oefenwedstrijd met 5-2 gewonnen. De Spartaanse treffers werden verzorgd door Gerben Prins, Chris Hoogzand (beiden 2x) en Michael Sloof. Wegens overvloedige regenval werd de oefenwedstrijd tegen DBGC zaterdag 10 september afgelast." Lees hieronder het verslag van de zaterdagmiddag 17 september gespeelde bekerwedstrijd tussen de teams van VV OVV en De Jonge Spartaan >>

Vervolg

OVV was zaterdagmiddag 17 september 2022 aan de Zwartelaan in Oostvoorne de tweede en tevens laatste tegenstander van de groepsfase van de beker. Omdat DVV’09 door doelpunten van Joost van der Veer en Jurre Toes eerder met 2-0 van OVV won had de Jonge Spartaan aan een punt genoeg om verder te bekeren. Ook deze wedstrijd ontbraken weer enkele spelers, waaronder de gebroeders Driece. Vooraf werd één minuut stilte in acht genomen door het overlijden van lid van verdienste van OVV Vol van den Berg.

De openingsfase op een prima bespeelbare natuurgrasmat was niet spectaculair. OVV probeerde druk te zetten en de gasten kwamen maar moeizaam in hun spel. Jeffrey van Veen kon bij de 2e paal net niet bij een scherp aangesneden voorzet van Chris Hoogzand en een inzet van deze speler werd even later weggewerkt uit de doelmond. Beide clubs leden veel balverlies en de toeschouwers werden ook niet warm van de talrijke buitjes die het complex aan de Zwartelaan passeerden.

Na een handig balletje van spits Michael Sloof schoot aanvoerder Gerben Prins in de 24e minuut hoog over het Oostvoornse doel. Pepijn Kooij soleerde vanaf het middenveld fraai door de Spartaanse defensie, maar Rowen Bronwasser kon keeper Johan Kroon niet verschalken. Een afstandsschot van Jeffrey van Veen verdween ruim naast de paal. Pal voor rust zag arbiter Wilhelmus waarschijnlijk als enige aanwezige op en langs de lijn buitenspel van Michael Sloof die koeltjes de 0-1 in het doel schoof. Zelfs de grensrechter van OVV stak zijn vlag niet in de lucht. Ook een duwfout in het strafschopgebied op Gerben Prins werd niet bestraft. Ze gingen de teams met 0-0 rusten.

Een mooie Spartaanse aanval via Jan Willem van Lente bracht de bal bij Chris Hoogzand. De prima keepende Linder van der Horst kwam goed uit zijn doel en zag de rebound via het hoofd van Pim Grootenboer naast gaan. OVV kroop was meer uit zijn schulp en kwam ook wat beter in het spel. Johan Kroon keerde een schot van Pepijn Kooij en Alexander Wagner schoot net naast uit een hoekschop. Wim Nieuwland bracht na ruim een uur Koen Vervloed, Thom Drenth en Donny Klem binnen de lijnen voor de aangeslagen Michael Sloof, Jan Willem van Lente en Gerben Prins.

Pim Grootenboer ruimde een inzet van Dave Ketting bij de tweede paal op. Kevin Hoogzand kreeg de bal niet bij de goed meegelopen Koen Vervloed door attent keeperswerk van Linder van der Horst. Xander Roos maakte zijn opwachting bij de Jonge Spartaan, hij verving Jeffrey van Veen. In de 82e minuut was er geknoei in de Spartaanse defensie. Dave Ketting legde de bal af op Bob Bahnerth en deze schoot door de benen van de uitkomende Johan Kroon de 1-0 op het scorebord. Bij deze stand was DVV de lachende derde en zou doorgaan in de beker.

De Jonge Spartaan rechtte de rug en zette aan voor een slotoffensief. Uit een vrije trap van Donny Klem schoot Ander Roos net naast en even later schoot Chris Hoogzand pal voorlangs. In de 88e minuut zette Xander Roos vanaf links de bal voor en het was de mee opgekomen Johan Vroegindeweij die de bevrijdende gelijkmaker in het Oostvoornse doel schoot. In de absolute slotfase was er nog een scrimmage voor het Spartaanse doel. Juul Peeman wist de bal weg te werken uit de doelmond. Hierna floot scheidsrechter Wilhelmus voor het laatst deze middag.

De Jonge Spartaan kijkt terug op een matige wedstrijd en ziet zichzelf terug in het kokertje voor de loting van de 2e ronde van de KNVB beker. Zaterdag 24 september wordt de oefencampagne thuis afgesloten met een wedstrijd tegen 3e klasser Seolto uit Zevenbergen. Zaterdag 1 oktober start De Jonge Spartaan de competitie met een uitwedstrijd in Willemstad tegen VV Kogevangers.

Scoreverloop:

82e Bob Bahnerth 1-0

88e Johan Vroegindeweij 1-1

Toeschouwers: 116

Scheidsrechter Geco Wilhelmus gaf geel aan Julian Nieuwland van De Jonge Spartaan.

Opstelling de Jonge Spartaan;

Johan Kroon, Pim Grootenboer, Johan Vroegindeweij, Juul Peeman, Rick Schellevis, Jan Willem van Lente (64e Donny Klem), Gerben Prins (64e Thom Drenth), Julian Nieuwland, Chris Hoogzand, Michael Sloof (64e Koen Vervloed) en Jeffrey van Veen (76e Xander Roos)