13 september 2022, Regio - Pont st. Maxence; de één na laatste Ladies League vlucht in de RCN TOPPERSHOEDJE GRAND PRIX 2022. Verslag: "Afgelopen 4 september konden de duiven met een dag vertraging met startsein om 08:45 uur huiswaarts. Terwijl in west Nederland de mistflarden tergend langzaam wegtrokken was het op de vluchtroute met zuiden wind goed weer." Lees meer >>

Vervolg
Om 11.52.31 was het bij Petra van Alphen te Dirksland waar de eerste duif werd geconstateerd. De gemiddelde snelheid lag daarmee boven de 93 km per uur.

De duif met ringnummer 2022- 7079024 is een donkere kras. Het is echter zo’n type waarvan het nog niet duidelijk of het een doffer of duivin is. Gemotiveerd is de duif zeker, want op een eerdere vlucht was hij ook bij de eersten thuis. Hij stond daarom als eerst getekende duif op de inkorflijst en werd hiermee winnaar tegen 172 duiven die door 19 Ladies League dames waren ingemand op donderdag 1 september.

De 024 is gekweekt uit een Schalie doffer 016 van Peter de Vogel uit Melissant. Deze doffer vloog in zijn carrière 6 x 1e prijs in de vereniging. De moeder is een bonte duivin uit het stamkoppel van Comb vd Hurk uit Heesch.

Petra is nauw betrokken bij de sport. ‘s Morgens roept ze duiven na de training binnen en zorgt dat ze voldoende voer krijgen. Om 16.00 uur ‘s middags worden de hokken opengezet voor de training van de oude duiven. De jonge Ladies League duiven doen het goed, want vorige week pakten alle 6 duiven hun prijs.

De tweede prijs is voor Lia & Silvana Grinwis uit Ouddorp en de derde prijs is voor Sharon Heezen uit Ooltgensplaat.

De ereprijzen van deze week:

Prijs 1 Petra van Alphen Bon Biedermeier Bloemen

Prijs 12 Lia & Silvana Grinwis Rituals Bon

Prijs 23 Annie Legiers Bon Duivenshop Nobels

Prijs 34 Diana Tiggelman Bon Hartje Holland Ouddorp

Prijs 55 Annemiek Tiggelman Bon Damesmode Plezand Ouddorp

"Alle prijswinnaars, van harte gefeliciteerd!"

Door Mariëlle van der Heeden