5 september 2022, Oude-Tonge - Voetbalclub DBGC uit Oude-Tonge is er in de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen niet in geslaagd om een resultaat te boeken. "Op bezoek bij 1e-klasser SHO verloor de uitgedunde selectie van trainer Jordi Smit met 4-1...." Lees het hele verslag >>

Vervolg

Het ontbreken van Thijs Tromp, Jeroen Sep, Sonny Noordermeer en de broers Tim en Bas Mackloet (weekend weg) noodzaakte trainer Smit om het tactisch over een iets andere boeg te gooien. In dit duel maakte Jorg Moerkerke en Stefan Tuns vanuit de basis hun officiële debuut voor DBGC 1. In een gelijk opgaande eerst helft speelde DBGC vanuit een compacte organisatie loerend op de counter. Het was uiteindelijk een hoekschop die DBGC na twintig minuten op een 1-0 achterstand bracht. Al snel wist DBGC de schade te herstellen. In de omschakeling werd de snelle Mels de Blok weggestuurd. Oog in oog met de doelman vond hij de verre hoek en noteerde de gelijkmaker op het scorebord. Vlak voor rust ontsnapte De Blok opnieuw aan zijn bewaker. De keeper vloerde hem in de zestien waardoor DBGC een penalty verdiende. De Blok ging zelf achter de bal staan, maar zag zijn inzet via de binnenkant van de paal uit het doel verdwijnen. De ruststand was dan ook 1-1.

In het tweede bedrijf kwam de thuisploeg opnieuw vanuit een hoekschop op voorsprong. Bij de tweede paal werd een bal terug gebracht en onvoldoende verwerkt. Zo keek DBGC opnieuw tegen een achterstand aan. Toen Mels de Blok rond het uur het veld met een lichte blessure moest verlaten verloor DBGC de aanvallende dreiging en moest het zich beperken tot tegenhouden. Dit ging lange tijd heel behoorlijk, maar in de slotfase was het energielevel op het snikhete kunstgrasveld behoorlijk gedaald en liep SHO uit naar een 4-1 voorsprong. Mooi om te vermelden is dat Robin de Koning in het laatste deel van de wedstrijd zijn officiële debuut voor DBGC 1 mocht maken.

Zo verloor DBGC dit duel uiteindelijk met 4-1. Door de vele afwezigen en het spelbeeld in vooral de eerst helft een uitslag waar men vrede mee moet hebben. Aanstaande zaterdag speelt DBGC een oefenwedstrijd op bezoek bij De Jonge Spartaan.