4 augustus 2022, Middelharnis - "Waar menigeen wat gas terugneemt in de zomermaanden zijn het de atleten van AV Flakkee die hun goede vorm benutten in de verschillende baan- en wegwedstrijden in de regio." Zo was het Maikel Peeman die weer een overwinning boekte en Ricardo Sint Nicolaas ging met de toppers mee in de halve marathon van Rotterdam die sinds 2009 weer gehouden werd. Lees het hele sportverslag >>

Vervolg verslag

Het was AV’56 in Goes voor de vijfde maal gelukt om veel sterke atleten aan de start te krijgen van de 3000m. Een mooie mix van Belgische atleten en regionale toppers zoals Yunis Stitan, Floris Willeboordse en Maikel Peeman gaven vrijdag 29 juli acte de présence. Patrick de Vos, een andere Zeeuwse topper, was bereid gevonden om als tempomaker te fungeren. Het hoge tempo van zo’n 2.45min per kilometer zorgde ervoor dat van de tien atleten in de snelste serie er nog drie De Vos konden volgen, dat waren Willeboordse, Peeman en de Belg Cedric van der Putte. Toen de tempomaker uitstapte was het aan deze drie mannen om in de slotronden uit te maken wie de winst zou pakken. Peeman was gretig en trok hard door, hij sloeg een gat van zo’n 30 meter en zo leek hij in zijn gekende stijl onbedreigd op de winst af te gaan. Echter in de slotronde was het Van der Putte die een tweede leven vond en met een geweldige eindsprint het gat naar Peeman dichtte, die moest vervolgens alle zeilen bijzetten om de aanval van de Belg af te weren. Het publiek genoot met volle teugen van de geweldige climax en de sprint was zo close dat de fotofinish moest uitwijzen wie de winst pakte. Dat bleek uiteindelijk Peeman die met 8.12:65 (21,9 km/h) eveneens zijn persoonlijke toptijd zes seconden scherper stelde. Van der Putte werd tweede op slechts 0,05sec en Willeboordse maakte het podium compleet met 8.15:51.

Bij de dames liep Laurey van den Berge in een sterk opgebouwde race naar 10.17:64, goed voor de vijfde plaats en ook voor haar een persoonlijk record. Eric-Paul Boeters slaagde eveneens in zijn doel een PR te lopen en noteerde 10.25:30. Hiermee gaven zij een goed vervolg aan de 1500m baanwedstrijd die donderdag 7 juli werd gehouden in Rotterdam. Boeters liep daar 4.46:11 en Van den Berge 4.48:34. Jeroen Stoop debuteerde op deze afstand met 5.28:91. Vrijdag 8 juli werd in Utrecht een 3000m gehouden, Eric Wolfert sloot daar zijn baanseizoen af en liep 9.31:80. Een week eerder zette hij een snelle 5km neer in de Kadeloop Schipluiden, in de warmte klokte Wolfert 16.28min, goed voor de achtste plaats.

Zondag 31 juli werd voor het eerst sinds 2009 de Halve marathon van Rotterdam weer gehouden. Dit jaar organiseerde Rotterdam de World Police en Fire Games en zo ontstond het idee om ook de halve marathon weer nieuw leven in te blazen. Om 09.00u klonk het startschot voor bijna 6000 deelnemers op de 21,1km. Het was de nationale topper Roy Hoornweg die zijn favorietenrol waarmaakte, hij finishte na een overtuigende solo in 1.06:56 op de Coolsingel waar, evenals met de marathon in april, veel publiek stond. Ricardo Sint Nicolaas had een mooie groep gevonden met o.a. Nick van der Poel, Pim Bijl, Dennis de Freytas en Thijs Schrama, stuk voor stuk toplopers. Met 49.20min na 15km werd duidelijk dat er op een snel schema gekoerst werd, in het slot bleef het tempo hoog en zo finishte Sint Nicolaas heel knap als zevende in een tijd van 1.10:09. “Hier ben ik erg tevreden mee, ik was net terug na twee weken vakantie in Luxemburg, daar heb ik lekker doorgetraind in het heuvelachtige terrein. Nu weer doorpakken, het hoofddoel dit jaar is de marathon van Amsterdam in oktober, in de voorbereiding probeer ik de CPC halve marathon in Den Haag onder de 1.10u te lopen, dan moet het lukken!” Freek Goedhart laat zien weer steeds beter in vorm te komen en liep deze speciale halve marathon in een mooie tijd van 1.28:58.

Foto

Laurey van den Berge in actie op de 3000m in Goes.