31 augustus 2022, Regio - Regelmatig controleren BOA’s uit de gehele sportvisserijsector op de federatieve binnenwateren en op de Verenigingswateren (die aanvraag controle hebben gedaan) op de Visserijwet. Er worden ook regelmatig meldingen gedaan via het landelijk meldpunt visstroperij. Het meldpunt is 24/7 bereikbaar en in het leven geroepen om visstroperij (illegale visserij met het meenemen van vis als doel) effectiever te kunnen bestrijden. Lees meer >>

Controleweekend mei

Tijdens het controleweekend werd er voor de Visserijwet onder andere bekeurd voor het niet hebben van de VISpas, het overtreden van de visserijregels, vissen bij een stuw, vissen met verboden aas, het maken van open vuur, het voorhanden hebben van teveel en/of ondermaatse vis, dierenkwelling en het vissen met teveel hengels. Naast de controles werd door de BOA’s ook opgetreden als gastheer/vrouw aan en op het water door uitleg te geven over de geldende regels en de VISplanner.

Werkgebied Sportvisserij Zuidwest Nederland en Sportvisserij Limburg

In het werkgebied van Sportvisserij Zuidwest Nederland en Sportvisserij Limburg is op het land gecontroleerd, maar ook met controleboten op het water. Het was op sommige locaties zeer druk met visboten. De BOA’s van Sportvisserij Zuidwest Nederland en Sportvisserij Limburg hebben samen 1482 personen gecontroleerd. Tijdens deze controles werden 38 strafbare feiten waargenomen waarvoor proces-verbaal is uitgeschreven.

Landelijk meldpunt visstroperij

Er zijn diverse meldingen gedaan via het landelijk meldpunt visstroperij. Het meldpunt is 24/7 bereikbaar en in het leven geroepen om visstroperij (Illegale visserij met het meenemen van vis als doel) effectiever te kunnen bestrijden.

Door voor heel Nederland één centraal meldpunt voor visstroperij in te richten, is het direct duidelijk waar je met een melding terecht kunt. Melding maken doe je door een klik op de kaart en het invullen van een standaardformulier. Met direct de juiste informatie (inclusief cruciale details zoals de exacte locatie, tijdstip en kenteken- of registratiegegevens van voer- of vaartuig) voorhanden, kan er snel en doeltreffend actie worden ondernomen door de hengelsportfederatie in die regio. De meldingen komen 24 uur per dag bij ons binnen. Wij pakken deze zelf op door middel van de inzet van onze BOA’s of zetten de melding door naar een andere opsporingsinstantie (politie/NVWA/terrein beherende instantie).

Ben je getuige van visstroperij? Geef dit dan direct door via het landelijk meldpunt!

Bron sportvisserijzwn