Oude-Tonge - Het zijn zes turbulente jaren geweest voor de rugbyers van EFRC Eilanders. Van het stormachtige begin op het Concordiaveld in Middelharnis en de eerste wedstrijden in Stad aan ’t Haringvliet tot de moeilijke periode de afgelopen jaren tijdens de Covid-pandemie. Helaas heeft Corona gewonnen, al was dat het laatste zetje, zeg maar de try in de extra tijd. Lees meer >>

Vervolg

In maart 2016 begonnen zo’n 20 enthousiaste mannen met rugbytrainingen wat uitmondde in deelname aan de regionale competitie in september 2017. Ook speelden toen al een tiental jeugdspelers op regionale toernooitjes en groeide de club uit tot bijna 60 leden. Een veld op Sportpark Van Pallandt, trips naar Ameland en jeugdspelers die ook competitie gingen spelen zorgden voor het besef dat rugby voet aan de grond had gekregen op Goeree-Overflakkee. Maar ook daarbuiten want de leden kwamen o.a. vanuit Brielle, Bruinisse en Oud-Beierland.

Toch kwam met de competitiedeelname de klad erin en de verplichtingen wogen niet op tegen het vriendschappelijke karakter van het begin en het sociale aspect van de club. Spelers gingen elders kijken of ver weg studeren en het aantal vrijwilligers werd ook minder. Alhoewel vorig jaar nog het eerste lustrum werd gevierd met een mooi magazine en een leuk feest heeft de lange periode van niet kunnen trainen en spelen het bestuur in overleg met de spelers en ouders doen besluiten dat het zelfstandig doorgaan door een gebrek aan spelers, vrijwilligers en financiën niet mogelijk is.

Wij willen alle spelers, ouders, donateurs en sponsors bedanken en zeker ook de gemeente Goeree-Overflakkee alsmede de sportverenigingen die ons hebben geholpen zodat wij konden trainen en spelen. Wij zijn er echter van overtuigd dat dit niet het einde is van rugby op Flakkee. Verschillende spelers hebben al aangegeven door te gaan bij andere verenigingen buiten het eiland en met de WK Rugby in Frankrijk volgend jaar herfst ontstaat er hopelijk weer belangstelling voor de mooiste teamsport waarin respect, kameraadschap en sportiviteit hoog in het vaandel staan.

Bestuur Eerste Flakkeese Rugby Club Eilanders