27 juni 2022, Regio - De eerste fondwedvlucht (afstand > 800 km) voor postduiven van 2022, waarop de winnaar van P.V. de Combinatie uit Middelharnis werd beloond met de Grote Prijs Onderhouds- en Timmerbedrijf Van Gurp uit Stad aan het Haringvliet, is op vrijdag 17 juni jl. op werkelijk magistrale wijze gewonnen door Jaap Koese uit Sommelsdijk. Lees het hele verslag >>

Vervolg

De zon scheen royaal en de zwak waaiende wind waaide uit zuidelijke richting toen om 07.15 uur precies 12.023 duiven van de lange adem in de fameuze Zuid-Franse wijnstad Bergerac het immense luchtruim kozen richting hun thuisbasis in Nederland. Ideale omstandigheden voor de gevederde vrienden zou je zeggen, maar niets bleek minder waar naarmate de dag vorderde. De brandende hitte in combinatie met de staalblauwe lucht zorgden ervoor dat veel vogels tot het uiterste moesten gaan en al hun reserves moesten aanwenden om nog dezelfde dag hun hokje te bereiken.

Na bijna dertien en een half uur ‘hangen’ zoals dat in duivenjargon heet, kon er worden gejuicht aan de Elise van Calcarhof in Sommelsdijk toen Jaap Koese zijn tweejarige dame 1466564 met een imposante duikvlucht naar beneden zag komen. De ‘564 won zodoende de 1e prijs in de eigen ‘Combinatie’ en daarmee tevens de Grote Prijs Van Gurp. Nationaal eindigt deze klasseduif uiteindelijk op plek 39 en dat mag uniek worden genoemd. Kees van den Bos wint even na tienen die avond prijs twee in clubverband en bij het krieken van de zaterdagmorgen zijn de prijzen 3 & 4 voor Jan van der Valk en Cor van ’t Veer en ook die prestaties mogen gezien!

Door David Bakker