24 juni 2022, Goeree-Overflakkee - Vier Flakkeese zwemmers hebben vorig weekend deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen zwemmen op de lange baan in Amersfoort. "Dit waren Elise en Jorian Tanis, Leyla Oversluizen en Phaedra Meijer. Voor Elise waren deze kampioenschappen succesvol, zij won namelijk vier medailles...." Lees hieronder een verslag.

Vervolg

Elise combineert haar studie geneeskunde met topsport. Zij kwam uit op vier persoonlijke afstanden en ze was een deelneemster op één estafette. Ze won een zilveren medaille op de 50 meter rugslag in een tijd van 29.15. Op de 100 meter vlinderslag won ze na een bloedstollend spannende finale ook zilver in 1.01.40. Een bronzen medaille won ze op de 200 meter wisselslag (2.18.15). Ten slotte was Elise de vlinderslag zwemster in de estafette 4X100 meter wisselslag. Met haar team van De Dolfijn zwom ze naar een prachtige overwinning en zij werden dus Nederlands kampioen in een tijd van 4.11.45. Leyla kwam op veel zwemnummers uit, en behaalde de hoogste notering op één van de zwaarste zwemnummers die er zijn, de 200 meter vlinderslag. In de series, die `s-morgens gezwommen werden werd ze vierde bij de jeugd zwemmers. Met haar tijd van 2.37.80 plaatste zij zich voor de senioren A-finale. Hierin behaalde zij een mooie 7e plaats. Haar tijd in deze finale was een stuk sneller, namelijk 2.35.76. Op de 100 meter vlinder behaalde de net geslaagde MAVO scholiere een 8e plaats bij de jeugd (1.07.90). Leyla zwom o.a. ook nog alle schoolslag nummers waarbij ze op de 200 meter met 2.48.37 6e werd bij de jeugd. Jorian zwom de 100, 200 en de 400 meter vrije slag en nam ook deel aan de 200 meter rugslag. Daarnaast nam hij met het team van Feijenoord Albion deel aan twee estafettes, de 4x100 en 4x200 meter vrije slag (beide 7e). Zijn hoogste notering was de 1e plaats in de B-finale op de 200 meter rugslag. Zijn tijd in deze B-finale was 2.13.49. Dit was uiteindelijk de 6de tijd overall. Op de 400 meter vrij behaalde de bijna afgestudeerde economiestudent de 8ste plaats in de B-finale (4.14.31). Phaedra had zich voor dit NK weten te plaatsen voor 4 afstanden. De 50 en 100 meter schoolslag, de 50 meter vrij en 50 meter vlinderslag. Haar hoogste notering behaalde ze op de 50 meter vlinderslag. Met 29.36 werd ze 8e in haar leeftijdscategorie senioren 1-2. Met haar tijdverbetering op de 50 meter vrij kon Phaedra tevreden terug reizen naar Ouddorp. Met een mooi persoonlijk record van 27.79 werd zij 13e bij de senioren 1-2. In de komende weekenden zijn er nog een aantal mooie zwemtoernooien in binnen- en buitenland waar deze zwemmers aan deel zullen nemen.