16 juni 2022, Regio - Het gebeurd over het algemeen niet vaak maar Budokai Senshi heeft afgelopen weekend meer prijzen behaald als dat er deelnemers mee deden. Deze fantastische prestatie werd behaald over 2 toernooien, te weten; the day of youth and beginners te Zoetermeer van Sportschool Dagraca en een 5 scholen toernooi in Spijkenisse van Dojo Muchin. Het resultaat was 7 x een 1ste plaats, 4 x een 2e plaats, 3 x een 3e plaats, een spirit prijs en een stijl prijs. Hieronder vind u een verslag >>

Vervolg

Op zaterdag 11 juni deden we met 2 volwassen dames mee aan the day of youth and beginners en ondanks dat deze naam aangeeft dat er in de volwassen klasse alleen beginnende volwassenen waren lag het niveau toch hoog. Angelique de Heer beet de spits af als lichtste in haar categorie - 65 kg. Met gewichtsverschillen van rond de 5 tot 8 kg was hiervan weinig te merken tijdens het gevecht. De eerste tegenstander bleek geen partij voor Angelique en ze scoorde al snel een Ippon (vol punt) en won de partij. De 2e partij ging gelijker op, waar ze de eerste 2 min niet helemaal in haar ritme kwam leek zij in de verlenging toch de partij naar zich toe te trekken, echter namen de scheidsrechters de eerste ronde ook mee in de beslissing en moesten zij kiezen waardoor de partij naar haar tegenstander ging. Nauwelijks hersteld van die partij stond de volgende partij alweer op het programma. Weer een stevige tegenstander die iets langer rust had gehad. Ook nu werd het verlenging maar hierin wist Angelique in de laatste 30 sec op spirit en doorzettingsvermogen toch de partij naar zich toe te trekken. Een zeer verdiende 3e plaats. Svenja viel met haar gewicht net boven de 65 kg uit en daarom kwam ze in de zwaarste klasse. Met gewichtsverschillen van 5 tot 15 kg lag hier nog een grotere uitdaging. Echter won ook Svenja haar eerste partij overtuigend, onder andere door goed geplaatste low-kicks. De 2e partij ging technisch even iets minder en haar zwaardere tegenstander kreeg Svenja in haar achteruit. Ondanks dat beide net zoveel deden zorgde dit voor winst van haar tegenstander. Ook voor de 3/4e plaats kreeg ze weer een grotere en zwaardere tegenstander. Door goed te blijven bewegen en te luisteren naar de coaching won ze deze partij echter overtuigend. Ook voor Svenja een zeer verdiende 3e plaats.

Op zondag 12 juni werden we uitgenodigd voor het 5 scholen toernooi van Dojo Muchin uit Spijkenisse. Dit toernooi bracht perspectief voor onze beginnende wedstrijdvechters en kata lopers die vrijwel allemaal voor de 1ste keer meededen. Dit deden zij allemaal uitstekend!

Kata (stijlvormen)

Kees Kooiman, Ivar Hersbach en Thijs de Jong zaten in 1 kata klasse maar lieten overtuigende Kata’s zien. Kees werd 1ste, Thijs 2e en Ivar 3e maar als jongste en laagste graad deelnemer won hij ook de Stijlprijs. Jonas Prince en Maud Grinwis zaten samen met 2 andere deelnemers in een poule van 4. Met een mooie sierlijke 3e taikyoku kata van Jonas en een strakke 2e Taikyoku kata van Maud, behaalde ze beide de finale. Hierin moest Jonas, Maud voorlaten in het klassement. Maud 1ste en Jonas 2e. Vera Kom zat alleen in een poule tegen 3 deelnemers van andere scholen. Vera liet direct zien dat zij de beste was van deze poule en won al haar partijen. Een hele mooie 1ste plaats voor Vera.

Kumite (vechtvorm)

Dean van Roosmalen zat in een poule met 2 andere deelnemers. In de partij hiervoor vochten de andere 2 deelnemers eerst tegen elkaar. 1 van deze deelnemers won overtuigend door een goed geplaatste hoge schop, dit schakelde deze tegenstander uit. Vol zelfvertrouwen ging deze de partij in tegen Dean. Maar Dean liet zien dat hij goed voorbereid was en overklaste zijn tegenstander. Deze was hem iedere keer een stap voor, Dean won overtuigend en werd 1ste in zijn poule.

Vince van Roosmalen en Boaz van Westenbrugge zaten samen in 1 poule met nog 1 andere deelnemer. Beide waren een maatje te groot voor deze tegenstander maar tegen elkaar maakte ze er een spannende partij van. Ondanks licht overwicht van Vince werd de 1ste ronde een hikiwake. De 2e ronde won Vince op doorzettingsvermogen. Desondanks maakte Boaz er een prima partij van en kreeg voor deze inzet een Spiritprijs. Vince werd 1ste en en Boaz 2e.

Fenno Kampen vocht voor het eerst een toernooi tegen 2 andere deelnemers. Tijdens de lessen valt Fenno op door zijn gedrevenheid en ook dit toernooi liet hij zien over de juiste mentaliteit te beschikken. Hij luisterde goed naar de coaching en wist zijn tegenstander daarmee te overklassen een zeer verdiende 1ste plaats voor hem.

Tessel Melissant had in 1ste instantie geen poule omdat er geen gelijkwaardige tegenstander was. Uiteindelijk hebben we besloten om haar bij 2 zwaardere dames te zetten van 1 en 3 jaar ouder en meer dan 10 kg gewichtsverschil. Dit gaf Tessel een enorme uitdaging aangezien de dames fysiek sterker waren. Maar ze bewees dat techniek het altijd wint van kracht, met 2 goed geplaatste hoge schoppen scoorde zij beide partijen een waza-ari (half punt) en pakte daarmee een hele mooie 1ste plaats op haar eerste toernooi.

Uiteraard zijn wij ontzettend trots op onze deelnemers. Dank gaat uit naar organisatie van beide toernooien, scheidsrechters en vrijwilligers. Extra dank gaat uit naar de trainers en coaches Joost van’t Veld, Chris van Helden en Linda Kievit.

Ook interesse in Kyokushinkai Karate of 1 van de andere sporten zoals: Boksen, Kickboksen, Ju Jutsu, Circuit, Yoga, of Kettlebell training? Kijk dan eens op de website en maak gebruik van 2 gratis proeflessen.