Middelharnis - Het hardloopseizoen is in volle gang en ook de atleten van AV Flakkee lopen op veel plaatsen wedstrijden. "Ricardo Sint Nicolaas is vooral actief in Brabant waar hij in 2016,2018 en 2019 het eindklassement van het West-Brabant Loopcircuit won. Dit jaar is de spanning enorm, elke wedstrijd zijn het Sint Nicolaas en zijn uitdager Kidane die tot diep in de finale strijden...." Lees hieronder het hele verslag >>

Vervolg

De gezellige sfeer in de Brabantse wedstrijden maakt dat Sint Nicolaas graag terugkomt. “Je kan merken dat de Brabanders atletiek echt een mooie sport vinden, dat zie je terug in het enthousiasme van de organisatie.” Sint Nicolaas is een geduchte concurrent voor de regionale toppers maar de sfeer is gemoedelijk. “Onderweg strijden we, na afloop doen we gezellig een drankje.” Slechts twee dagen na de winst in de 15km van Standdaarbuiten was het zaterdag 28 mei alweer tijd voor de volgende wedstrijd: Rondje Sprundel 10km. Evenals in Standdaarbuiten waren het Sint Nicolaas en Okbugzi Kidane die elkaar vonden in de kop, ditmaal kregen ze gezelschap van Mario Poldervaart (Zuidland). Er stond een straffe wind maar de doorkomst van 16.12min was keurig. Kidane voelde zich erg sterk en zette een versnelling in, Poldervaart moest lossen, Sint Nicolaas kon mee. De van origine Eritrese loper was ontketend, met kilometers van 3.10min (19,0 p/u) hield hij de druk erop. Sint Nicolaas verweerde zich kranig maar moest na 8km een gaatje laten en werd met 32.35min tweede, 18sec achter Kidane. “Twee wedstrijden voluit in twee dagen is een pittige combinatie, dat signaal gaven de benen ook wel in het slot, en Kidane was ook gewoon erg sterk vandaag!”

Zaterdagavond 4 juni was in Zundert de Van Goghloop 10km, geen onderdeel van het circuit maar sinds 2015 een mooie toevoeging op de wedstrijdkalender. De organisatie zet in op een sterk deelnemersveld en Ricardo Sint Nicolaas was één van de genodigde atleten. Het was de Belg Vincent Bierinckx die met een PR van 28.55min zijn favorietenrol waar maakte en de zege pakte in 31.10min, de Belgische Marokkanen Boussiane (31.52) en Snoussi (31.53min) maakten het podium compleet. Sint Nicolaas was met het oog op de warmte behoudend gestart en begon rond plaats acht. Gaandeweg schoof hij op en na een sterk slot finishte hij als vierde in 32.50min. “In dit startveld, en met deze omstandigheden, een prima resultaat!” Freek Goedhart kwam eveneens in actie op de 10km en finishte na 40.52min.

Met de Pagnevaartloop 10km in Oudenbosch werd op woensdagavond 8 juni de vijfde wedstrijd in het West-Brabant Loopcircuit gehouden, ook nu ontstond een spannende strijd tussen Sint Nicolaas en Kidane, de twee zijn duidelijk zeer aan elkaar gewaagd. Met een harde regenbui halverwege waren de omstandigheden extra zwaar. Na 8km was het Kidane die een klein gaatje wist te slaan, Sint Nicolaas probeerde terug te komen maar strandde en moest uiteindelijk 13sec toegeven op Kidane die met 32.51min de overwinning pakte.

De zesde wedstrijd, van totaal acht, was zaterdag 11 juni, de Cheltenhamrun Stampergat 5km, de kortste wedstrijd van het circuit. Vanuit de start waren het Sint Nicolaas en Kidane die elkaar nauwlettend in de gaten hielden, zelfs zo de eerste kilometer met 3.24min langzaam ging, het zou een tactische race worden! Het tempo ging wel omhoog maar de twee gaven elkaar geen centimeter en dus zou een eindsprint het beslissen. Sint Nicolaas toonde zijn klasse en met een ijzersterke punch pakte hij de winst in 15.44min. “Die laatste kilometer onder de drie minuten was super, mentaal was dit ook een belangrijke zege, na tweemaal Kidane laat ik zien dat ik het ook nog kan!” De twee slotwedstrijden van het circuit zullen in het najaar gelopen worden, met vier overwinningen en twee tweede plaatsen ligt Sint Nicolaas uitmuntend op schema voor prolongatie van zijn titel.

Foto:

Sint Nicolaas (l) en Kidane (r) gaan zij aan zij in de wedstrijden van het West-Brabant circuit.