11 juni 2022, Regio - "Vanwege het verwachte onweer en de daarmee gepaard gaande regenbuien werd besloten de duivenwedkamp vanuit Fontenay-sur-Eure te verplaatsen naar ’t 90 km dichterbij gelegen Pontoise, een stadje op circa 30 km ten noordwesten van Parijs." Namens P.V. de Combinatie uit Middelharnis deden 489 ‘postduiven’ mee aan dit concours. Lees meer >>

Vervolg

Namens P.V. de Combinatie uit Middelharnis deden 489 ‘postduiven’ mee aan dit concours, dat meetelde voor het kampioenschap midfond, zeg maar de middellange afstanden (300 - 450 km). Daarnaast mocht de eigenaar van de eerst aankomende duif de door Bakkerij Koese geschonken Grote Prijs Pontoise in ontvangst nemen. De duiven kregen het op die broeierige eerste zaterdag van juni 2022 niet cadeau.

Met de noordoostenwind schuin op de snavel en een hoge luchtvochtigheid die de
‘noordooster’ in de regel met zich meebrengt, was het rap duidelijk dat er geen hoge snelheden zouden worden gehaald. En die voorspelling werd bewaarheid, toen om

even voor half drie, na bijna vijf uren zwoegen, de éénjarige duivin (vrouw) 1166291 van Richard van den Bos neerstreek op haar thuishonk in Stad aan het Haringvliet.

Met een moyenne van bijna 67 km / per uur had deze dame de 331 km overbrugd, een teken dat de omstandigheden loodzwaar waren geweest. Des te zwaarder de vlucht, des te beter presteren de duiven van Richard. Immers, naast de hoofdprijs zien we z’n naam ook terug op de plaatsen 3, 5, 7 & 10, een échte topperformance!

Plaats twee op deze wedvlucht vanuit Pontoise, dat haar naam dankt aan de brug
(pont) in het centrum over de rivier de Oise, is voor Marlien van den Bos, moeder

van de winnaar en al jaren excellerend op dit soort concoursen. Met drie prijzen in
de top 10 doet Marlien weinig onder voor haar zoon. De overige ereplaatsen zijn

voor Corjan Tiggelman (6e) en Wim Huizer, die fraai prijs negen voor zich opeist.
Een pittige opgaaf was het voor alle vogels, met nochtans een winnaar van formaat!