7 juni 2022, Middelharnis/Rhoon - De laatste wedstrijd van het lange seizoen voerde de formatie van Wim Nieuwland en Koen Kwakernaak naar sportpark De Omloop in Rhoon. "Daar wachtte het duel met de nummer 10 van de ranglijst VV Rhoon, dat de voorafgaande week met 1-4 te sterk was voor hekkensluiter BZC/Zuiderpark. De Jonge Spartaan wist van de laatste vier wedstrijden alleen van Den Bommel te winnen. Van LMO, Oud-Beijerland en FC IJsselmonde werd verloren. Deze wedstrijd ontbraken de geblesseerde Norman Leune en Tim Driece (werk). Voor het eerst in bijna 9 maanden maakte Thom Drenth weer deel uit van het team na een succesvolle revalidatie..." Lees meer >>

Vervolg

Scheidsrechte Angelo Hogendoorn gaf rond 14.33 uur het beginsignaal. VV Rhoon begon gretig aan het duel en de balvaardige Brandon Taylor stuitte in de 5e minuut op keeper Johan Kroon. Even later schoot deze speler via een hand van Johan Kroon op de Spartaanse paal. Koen Vervloed schoot in kansrijke positie tegen een verdediger van de thuisclub. De veldbezetting bij de gasten klopte in deze fase niet. Topscorer Wiljan Driece kopte uit een voorzet van Michael Sloof over het doel van keeper Bas Oster. De opstomende Pim Grootenboer bood Wiljan Driece na een kwartier de mogelijkheid op de openingstreffer. Zijn inzet werd echter geblokt door routinier Hagos Gad Feshaye.

VV Rhoon kreeg nog enkele kansen en mogelijkheden, onder andere via Daan van de Schelde. Nog binnen het half uur kon de volledig vrijstaande Kevin Stolk de bal niet onder controle krijgen en bleef De Jonge Spartaan een achterstand bespaard. Bas Oster moest zich tot het uiterste strekken om een hoge inzet van Gerben Prins over de lat te tikken. Kort voor rust keerde deze keeper een schot van Chris Hoogzand en schoot Rick Schellevis de rebound naast. Op slag van rust schoot Floyd Mastenbroek over.

De niet geheel fitte Wiljan Driece werd in de rust vervangen door Jan Willem van Lente. Na een assist van Koen Vervloed schoot Juul Peeman de bal tegen Bas Oster. VV Rhoon wisselde onder luid applaus diverse vertrekkende en/of stoppende spelers. Jan Willem van Lente veroverde in de 57e minuut de bal op een tegenstander en speelde de bal naar Chris Hoogzand. Deze schoot de bal koeltjes langs Bas Oster en zo stond de 0-1 op het scorebord. Pim Grootenboer werd na een knappe solo gestuit door Bas Oster.

Ferry de Koning kwam binnen de lijnen en onder applaus van de aanwezige Spartanen verliet keeper Johan Kroon het veld. De goed ingevallen Lars Schriek schoot de bal tegen de voet van Bas Oster en ook Chris Hoogzand wist de doelman niet te verschalken. In deze fase verzuimde De Jonge Spartaan afstand te nemen van VV Rhoon. Thom Drenth verving de geblesseerde Rick Schellevis. Juul Peeman tikte de bal net over de lat uit een corner van Lars Schriek. Ondertussen moest De Jonge Spartaan terug voor een aandringend Rhoon. Pal voor tijd was de mooiste aanval van de wedstrijd te zien. Thom Drenth opende op Pim Grootenboer. Deze bezorgde de bal bij Lars Schriek en Chris Hoogzand was opnieuw trefzeker als eindstation van deze aanval.

Zo eindigt De Jonge Spartaan op een fraaie 4e plaats van de 3e klasse D van West II. Enkele weken terug leek er meer in te zitten, maar dat bleek niet het geval. Het team kan en mag trots zijn op deze klassering. Het publiek genoot vaak van prima verzorgd voetbal en zeker ook van de teamgeest. Met de komst van Johan Vroegindeweij, Julian Nieuwland (beiden SV DOSKO) en Jeffrey van Veen (SC Charlois) kan er wellicht volgend seizoen gestreden worden om de prijzen voor promotie naar de 2e klasse. Nu eerst nagenieten van een mooi en lang seizoen.

Scoreverloop:

57e Chris Hoogzand 0-1

88e Chris Hoogzand 0-2

Toeschouwers: 138

De prima leidende scheidsrechter Angelo Hogendoorn hield de kaarten op zak in dit sportieve duel.