Middelharnis - Afgelopen zaterdag 28 mei 2022 stond de laatste thuiswedstrijd van het mooie seizoen 2021-2022 op de agenda van het eerste elftal van De Jonge Spartaan. Tegenstander was FC IJsselmonde uit Rotterdam-Zuid, dat vooraf op de 7e plaats van de rangschikking stond. "Eind september 2021 werd eerder met 2-0 verloren in Rotterdam. Op Norman Leune na kon hoofdtrainer Wim Nieuwland beschikken over een complete selectie voor dit duel. Lars schriek keerde terug in de selectie na blessureleed..." Lees meer >>

Vervolg

Na een geweldige opkomst via de enthousiast met vlaggen zwaaiende spelers van het G-team gaf speler van de week, de trotse George Montfoort, De Jonge Spartaan het goede voorbeeld door de bal al voor aanvang van de wedstrijd in het Rotterdamse doel te schieten. Dit bleek helaas geen voorbode van een flitsend optreden van de gastheren. Swingend werd het wel, maar dat kwam uitsluitend door muziek van de aanpalende podia van de Flakkeese Dagen.

Uit een voorzet van Pim Grootenboer belandde de bal in de openingsfase via aan handig overstapje van Chris Hoogzand bij Koen Vervloed. Zijn schot was een prooi voor keeper Fabio Almeida Soares. Even later moest Johan Kroon zich strekken op een inzet van Sidney van Gelder. Aanvoerder Gerben Prins schoot de bal over de lat en Johan Kroon pareerde een schot van Lorenzo Borsboom. Na een mooie aanval van de thuisclub kwam de bal bij de deze keer op links staande Pim Grootenboer. Deze behield het overzicht en legde de bal panklaar voor Wiljan Driece. Deze schoot de bal hoog in het Rotterdamse doel en dit betekende naast de 1-0 ook de 12e competitietreffer voor de Spartaanse middenvelder.

Langs kon De Jonge Spartaan helaas niet genieten van de voorsprong. Na 26 minuten werd Tommy Drogt te veel vrijgelaten en hij schoot de gelijkmaker op het scorebord. Gerben Prins schoot een hoekschop strak voor het doel. De bal verdween rakelings langs de 2e paal achter de doellijn. In de slotminuut van de rommelige eerste helft schoot Koen Vervloed de bal nog over de lat.

Kort na rust kon spits Michael Sloof niet profiteren van een foutieve terugspeelbal van de gasten. Johan Kroon stopte een kopbal van Raheem van der Meer. Kort daarop strandde een combinatie tussen Pim Grootenboer en Michael sloof op keeper Almeide Soares. Een vlammend schot van Gino Capobianco werd door Johan Kroon over de lat getikt. De opnieuw sterk spelende Juul Peeman schoot binnen het uur tegen de keeper van de gasten. Deze fase kenmerkte zich door veel slordig balverlies aan beide kanten.

Pogingen van de ingevallen Lars Schriek en Gerben prins leverden niets op. Ondertussen moest de Spartaanse verdediging alert zijn bij counters van de gasten. Keeper Fabio Almeide Soares stichtte het nodige gevaar met zijn verre uittrappen, die door de wind werden gedragen. Een schot van Tim Driece ging ruim naast. Net toen beide teams zich tevreden leken te stellen met een punt was het Juul Peeman die met een uiterste krachtsinspanning de ingevallen Levy Groeneweg van scoren af kon houden. Uit de daarop volgende corner tikte Raheem van der Meer van dichtbij in de extra tijd de 1-2 in het Spartaanse doel. Dit bleek tevens de eindstand.

De Jonge Spartaan speelde een flets duel, waarin het slordig omging met het balbezit. Een onnodige nederlaag in de extra tijd was het gevolg. Zaterdag 4 juni wacht de laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Rhoon. Voor beide teams staat er niets meer dan de spreekwoordelijke eer op het spel. Bij eventuele winst eindigt De Jonge Spartaan op een fraaie 4e plaats in de eindklassering. Het duel staat onder leiding van arbiter Piet Obdam.

Scoreverloop:

16e 1-0 Wiljan Driece

26e 1-1 Tommy Drogt

90+1 1-2 Raheem van der Meer

Scheidsrechter Orlando Fonseca gaf geel aan Gino Capobianco en Lorenzo Borsboom van FC IJsselmonde

Toeschouwers: 114

Opstelling de Jonge Spartaan:

Johan Kroon, Pim Grootenboer, Juul Peeman, Jan Willem van Lente (78e Donny Klem), Rick Schellevis (78e Dennis Baars), Tim Driece, Gerben Prins, Wiljan Driece, Chris Hoogzand (81e Martijn Groenendijk), Michael Sloof (66e Lars Schriek) en Koen Vervloed.