23 mei 2022, Ouddorp - Onlangs deed voetbalclub WFB JO12 uit Ouddorp mee aan een wedstrijd van ReplaceNow, een stichting opgericht door betrokken voetbalmoeders die bij hun kinderen langs de zijlijn stonden. "We zagen hoeveel wegwerpplastic er gebruikt wordt op hun voetbalclub (in de kantine en tijdens de rust). We kwamen samen met de KNVB in actie, want in deze tijd moet dat toch echt anders kunnen...." Lees meer >>

Vervolg

Een eerste stap werd al even geleden door WFB gezet door alle leden een mooie herbruikbare WFB-bidon aan te bieden, zodat deze kan worden meegenomen naar trainingen en naar wedstrijden. Wist je dat het 60 miljoen bekers scheelt per jaar als alle sportclubs in Nederland hier een gewoonte van zouden maken.

Actie ReplaceNow

De jongens van JO12-1 nemen hun bidon steeds vaker mee, natuurlijk moeten ze er soms wel aan herinnerd worden door hun trainer & coach en natuurlijk hun ouders… Maar alle kleine beetjes helpen!

Voor de actie van ReplaceNow & KNVB moest een toffe teamfoto ingestuurd worden met je bidon. En ze hebben gewonnen! Een voetbalclinic met niemand minder dan 84-voudig Oranje international Aron Winter op de KNVB-campus in Zeist! Het verslag van deze dag gaan we natuurlijk ook delen.

We houden trainers & ouders op de hoogte over toekomstige acties!

Meer weten over minder plastic op jouw club? Check replacenow.nl