Middelharnis - In het wijkcentrum Middelharnis aan de Doetinchemsestraat 27, bevinden zich 3 biljarts. Op verschillende dagen in de week biedt Stichting ZIJN de mogelijkheid om deze biljarts te gebruiken. "Op vrijdagmiddag is er een groep die competitie speelt (spelsoort Libre). De omvang van deze groep is de afgelopen jaren flink teruggelopen, vandaar deze oproep: u bent van harte welkom om mee te doen! In principe staat de competitie open voor iedereen, maar het zal duidelijk zijn dat de nadruk ligt op ouderen/gepensioneerden." Lees meer >>

Gezelligheid voorop

St. ZIJN: "Gezelligheid staat bij ons voorop tijdens het biljarten. Het competitie-element komt op de tweede plaats. Om aan de competitie deel te nemen hoeft u niet heel goed te kunnen biljarten. Als u de beginselen onder de knie hebt en een beetje oog voor het spel, is dat voldoende.

Er wordt gespeeld op gemiddeld percentage. Dat wil zeggen dat een minder goede speler evenveel kans heeft om een partij te winnen als een goede speler. Het te spelen aantal punten (moyenne) wordt elke 7 partijen opnieuw berekend.

Aan het eind van de competitie (van september tot mei) zijn er enkele leuke prijzen te winnen. Het aantal prijzen is afhankelijk van het aantal deelnemers aan de competitie.

Als u geen eigen keu bezit, kunt u de keuen van de stichting gebruiken."

Kosten

Voor de kosten hoeft u het niet te laten. Momenteel bedraagt de contributie slechts €6,00 per maand (4 wedstrijdmiddagen). Voor dat bedrag worden de biljarts bijgehouden (elk jaar nieuwe lakens en ballen) en krijgt u tijdens de pauzes van de wedstrijden koffie of thee en een koekje. Tegen betaling kunt u ook bier, frisdrank e.d. verkrijgen.

Meer infromatie

Wanneer u geïnteresseerd bent, kunt u contact opnemen met de competitieleider, de heer Bas Gelderblom (via telefoon 06 8114 2948 of e-mail), of met de administratie van het Wijkcentrum, mevrouw Marja de Jong (via telefoon 0187-483366, keuze 6 of e-mail).

Sfeer proeven

Natuurlijk kunt u ook gewoon binnen stappen op vrijdagmiddag. Dan kunt u de sfeer proeven en uiteraard een kopje koffie of thee drinken en eventueel een partijtje meespelen. Graag tot ziens in het wijkcentrum Middelharnis!

St. ZIJN