Goeree-Overflakkee - In een week met daarin een drieluik aan wedstrijden speelde de Jonge Spartaan zaterdag 7 mei 2022 thuis tegen Groote Lindt. Zaterdag 12 maart 2022 verloor De Jonge Spartaan in Zwijndrecht met 2-1. Hierna volgde een ongekende reeks van acht wedstrijden zonder nederlaag, waarvan de laatste vijf wedstrijden werden gewonnen....Lees meer >

Vervolg

Deze wedstrijd ontbraken de al langer geblesseerden Lars Schriek en Gerben van der Weele. Bovendien waren Gerben Prins, Donny Klem en assistent-trainer Koen Kwakernaak door omstandigheden afwezig. Wim Nieuwland riep vanuit het 2e elftal Chris Hoogzand en Martijn Groenendijk op als vervangers.

Onder heerlijke omstandigheden en in een sfeervolle ambiance floot arbiter Ruud Wesdorp rond 14.30 uur voor het eerst deze middag. Een gevaarlijke voorzet van Pim Grootenboer werd door Danny Bos over het eigen doel geschoten. Na een mooie combinatie tussen Jan Willem van Lente en Chris Hoogzand belandde de bal bij Koen Vervloed. Zijn schot werd geblokt. Groote Lindt zakte wat in en loerde op een razendsnelle tegenstoot via de gevaarlijke Max Klop. Gaande de eerste helft vorderde kreeg de thuisclub meer kansen en mogelijkheden. De 41-karige keeper Raymond Kootwijk pareerde schoten van Chris Hoogzand, Wiljan Driece en Koen Vervloed.

Pas een half uur verschenen de gasten via Max Klop voor het doel van Johan Kroon. Deze bracht tot twee keer toe redding. Groote Lindt probeerde het gevaar via Pim Grootenboer in te dammen door de snelle Ali Zahidi van kant te laten wisselen. Deze spelers vochten boeiende duels uit. Pal voor rust ontsnapte Pim Grootenboer aan de rechterzijde. Hij bracht de bal scherp voor het doel en het was Chris Hoogzand, die bij de 2e paal de 1-0 op het scorebord bracht. Pal voor rust keerde Wouter Jansen een kopbal van Dennis Baars pal voor de eigen doellijn.

In de 50e minuut pakte Johan Kroon een schot van Max Klop en verdedigde Dennis Baars nuttig bij een mogelijkheid voor Groote Lindt. De gasten schoven steeds meer naar voren en de thuisclub speelde zeker niet zijn beste spel. Er werd veel balverlies geleden en in veel situaties was de restverdediging niet op orde. Uit een voorzet van Thom Hoogakker scoorde Koen Maes in de 54e minuut de gelijkmaker. De Jonge Spartaan werkte hard, maar was niet heel gelukkig deze middag. Johan Kroon bracht tot twee keer toe prachtig redding op schoten van Thom Hoogakker. Martijn Groenendijk en Norman Leune kwamen binnen de lijnen voor Dennis Baars en Chris Hoogzand.

Een mooi aangesneden vrije trap van Michael Sloof werd bij de 2e paal door Juul Peeman op het doel gekopt. Met een prima reflex voorkwam Raymond Klootwijk vervolgens een treffer. Kort hierop ontsnapte Max Klop weer eens aan de Spartaanse defensie. Ook deze poging was voor Johan Kroon. In de 85e minuut konden er vier aanvallers van Groote Lindt op het doel van Johan Kroon afstormen. Alleen Jan Willem van Lente stond nog op zijn post. Opnieuw bracht Johan Kroon redding met een geweldige reflex met zijn voet.

Even later keerde de Spartaanse sluitpost een schot van Sonny Schouten. In de extra tijd leek er dan toch weer een overwinning bij te kunnen worden bijgeschreven. Een geweldige actie van Juul Peeman zette Michael Sloof voor Raymond Klootwijk. Deze speler stiftte de bal keurig over de Zwijndrechtse keeper. Helaas werd er gevlagd en gefloten voor vermeend buitenspel. Na ruim 93 minuten floot de prima leidende arbiter Wesdorp voor de laatste keer deze middag.

Na afloop waren de meningen van de supporters verdeeld, wint de Jonge Spartaan vandaag een punt, of verliest het er twee? Door het verrassende verlies van LMO bij Den Bommel hebben beide clubs nu evenveel punten met een beter doelsaldo voor de Rotterdammers. SSS won met 3-5 bij IJVV De Zwervers en staat nu 2e. Dinsdagavond 10 mei staat de topper LMO – De Jonge Spartaan op het programma. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter R. de Graaf. Zaterdag 14 mei komt VV Den Bommel naar Spartacus voor de streekderby.

Scoreverloop:

42e 1-0 Chris Hoogzand

54e 1-1 Koen Maes

Toeschouwers: 154

Scheidsrechter Wesdorp gaf geel aan Wesley de Hoog, Nathan Silië en Mathijs Fawzi van Groote Lindt.

Op bijgaande foto vieren Chris Hoogzand en Pim Grootenboer de 1-0.