2 mei 2022, Oude-Tonge - Islanders dames 1 speelde vrijdagavond in en tegen Schiedam. Na een stroeve start, konden de Islanders in een rally komen. Julie Moerland en Shirley Vervloet kwamen met mooie hits, waarna Kyra van Genderen een kanonskogel de hekken in joeg voor een homerun! Goed voorbeeld doet goed volgen, want Sanne Waldekker raakte de volgende pitch voor een driehonkslag. Ook Esmee de Keizer, Gerjanne Vroegindewei Dorien Verhagen en Anouk Markesteijn wisten de bal succesvol te raken. Lees meer >>

Vervolg verslag...

Ondertussen stond Daniëlle Casteleijn een prima eerste competitiewedstrijd te pitchen. Op het moment dat Schiedam druk begon uit te oefenen, werd zij optimaal gesteund door haar veld. Met drie honken bezet, geen nullen en 1 tegenpunt, werd een harde bal naar korte stop Sanne geslagen. Een aangooi op de thuisplaat, gevolgd door een aangooi op het derde honk én een aangooi op het tweede honk , resulteerden in een uitzonderlijke triple-play! (3 tegenstanders uit in één keer). Eindstand: 0-12

Het tweede herenteam van The Islanders deed goede zaken in Dordrecht. Na een vliegende start stevenden de Oude Tongse honkballers probleemloos op een 0-12 overwinning af.

Vanaf de eerste inning werden er rake klappen uitgedeeld door de Islanders. Vooral Ernst Vuerhard, Huib Schellevis, Paul Waldekker (allen tweehonkslag) en Tim Strijbosch (driehonkslag) waren goed op dreef).

Verdedigend was er geen vuiltje aan de lucht dankzij sterke pitching van Rob Emeis. Ook Tim Strijbosch gaf een mooie show weg, door 3 spectaculaire veldacties in 1 inning te maken, waaronder een dubbelspel (vangbal en aangooi op het eerste honk). Linksvelder Jan-Jaap deed hierbij een duit in het zakje door 2 verre vangballen uit de lucht te plukken.

Het nieuwe dames 2 keek tegen een ervaren Red Lions al snel tegen een 0-6 achterstand aan. De Islanders herpakten zich en kregen vat op de pitcher uit Rijswijk. Door honkslagen van Sabine ter Steege, Terry Zalmé en Julie Moerland (driehonkslag) wisten de Islanders zelfs langszij te komen.

Het veldwerk ging ook steeds beter lopen. Na een prachtige ‘nul’ op het derde honk door een fraaie aangooi van midfielder Sabine en scherpe acties van Zosja van Anrooij (2e honk), kantelde de wedstrijd geheel in het voordeel van de Flakeese formatie, naar een 11-9 eindstand.

Foto: Sabine Ter Steege aan slag voor The Islanders.