25 april 2022, Middelharnis - Met een heuse sfeeractie, waarin rook en vuurwerk in ruime mate aanwezig waren, werd het belang van de topper tussen De Jonge Spartaan en SSS uit Klaaswaal direct zichtbaar. "Door de ongeslagen reeks van zes wedstrijden klopt De Jonge Spartaan langzaam maar zeker op de deur van plaatsen die aan het eind van het seizoen recht geven op de nacompetitie. Eventuele winst zou zelfs de 2e plaats van de ranglijst op kunnen leveren..." Dat zou de hoogste klassering uit de geschiedenis van de vereniging zijn. Lees meer >>

Vervolg

Op een zonovergoten Spartacus begonnen beide teams rond 14.30 uur aan de wedstrijd. Schuin over het veld stond een fikse wind. De gasten begonnen goed aan de wedstrijd. Al in de 3e minuut schoot Tobi Fasanya de bal tegen keeper Johan Kroon uit de rebound mikte Stan de Bruin de bal op het hoofd van de op de doellijn staande Gerben Prins. Even later was er een mooie aanval van De Jonge Spartaan over rechts te bewonderen. Via Jordy Frank en de sterk spelende Pim Grootenboer kwam de bal bij Wiljan Driece. Cas Abbas was op tijd uit zijn doel om een achterstand te voorkomen.

In de 8e minuut stuurde Gerben Prins met een bekeken bal de jarige Koen Vervloed over links weg. Deze kapte naar binnen en schoot de bal onberispelijk in de verre hoek en dat betekende al vroeg in de wedstrijd een voorsprong. Beide ploegen speelden bij vlagen goed voetbal en lieten zien niet voor niets tot de top van de ranglijst van de 3e klasse D te behoren. Nog binnen het halve uur schoot Michael Sloof op de rechtervoet van keeper Cas Abbas en Johan kroon kwam ver uit zijn doel om onheil te voorkomen. Even later schoot Gerben Prins de bal rakelings langs de paal. Kort voor rust was er een heerlijke bal van Michael Sloof op de diepgaande Jordy Frank. Deze bleef oog in oog met Cas Abbas koel en tekende van dichtbij voor de 2-0.

Trainer Henk Dirven van SSS wisselde in de rust Daan Sibrijns en Stan de Bruin voor Jaimy Hamerslag en Kevin de Bie. Een inschattingsfout van keeper Johan Kroon zorgde er voor dat Tobia Fasanya in de 53e minuut kinderlijk eenvoudig de aansluitingstreffer in het Spartaanse doel kon schieten. Keeper Cas Abbas keerde schoten van Wiljan Driece en Koen Vervloed. Even later wist Cas Abbas door goed uitkomen opnieuw te verhinderen dat De Jonge Spartaan verder uit kon lopen. SSS zette wel aan, maar kreeg erg weinig kansen en mogelijkheden op een eventuele gelijkmaker. Het niveau van de wedstrijd zakte in de 2e helft ver weg. Het talrijke publiek genoot van de inzet en de spanning.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd viel dan toch nog de gelijkmaker. Van dichtbij schoot Dennis den Haan de bal achter Johan Kroon en zo dachten de gasten nog een punt mee in de bus naar de Hoeksche Waard te nemen. Dit was echter buiten Pim Grootenboer gerekend. In de extra tijd soleerde hij vanaf rechts schitterend door de Klaaswaalse defensie en legde de bal panklaar voor de goed meegelopen Koen Vervloed. Deze luisterde zijn 22e verjaardag op met zijn 2e treffer van de middag. Dit betekende een 3-2 voorsprong. Scheidsrechter Cor van Elswijk trok bijna 11 minuten extra tijd bij. Bij twee toegekende vrije trappen van Dennis Den Haan trok keeper Cas Abbas mee naar voren. Keeper Johan Kroon pakte nog een schot van Dennis den Haan en na ruim 100 spannende minuten klonk het bevrijdende laatste fluitsignaal van deze middag. Een terecht applaus klonk voor de Spartaanse strijders.

Zo won De Jonge Spartaan opnieuw in extremis en doet het goede zaken voor de ranglijst. In de eerste helft goed voetbal en mooie goals en in de 2e helft passie en werklust bleken het juiste recept om voor de zevende keer op rij ongeslagen te blijven. Met 35 punten uit 19 wedstrijden blijft de formatie van Wim Nieuwland op de 4e plaats staan. Het doelsaldo van nummer drie SSS is één doelpunt beter. Het verschil met nummer twee LMO bedraagt slechts één punt.

Zaterdag 30 april volgt de lastige uitwedstrijd in Rotterdam bij nummer 6 VVOR. Het duel aan de Prinsenlaan in Rotterdam vangt aan om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter O. Duivestein.

Ongetwijfeld zullen veel Spartaanse supporters afreizen om het team te ondersteunen.

Toeschouwers: 217

Scheidsrechter Cor van Elswijk gaf geel aan Pim Grootenboer en Dennis Baars van De Jonge Spartaan. Aan de zijde van SSS ontvingen Tobi Fasanya en Kevin de Bie geel.