25 april 2022, Goeree-Overflakkee - "Een editie vol zon, gezelligheid en bloeiende tulpen!" Zaterdag 16 april jl. vond de 9e editie van de Tulpenwandeltocht rond Middelharnis plaats. De deelnemers hadden prachtig wandel- en fietsweer met een heerlijk zonnetje en een geweldige sfeer! Lees hieronder meer >>

Vervolg

In alle vroegte verschenen de eerste trouwe deelnemers van de 25 en 17,5 kilometer in de kantine bij MSV & AV Flakkee om te starten. Na het inschrijven volgde het startschot door vrijwilliger Gies Barkel. Vervolgens vertrokken de deelnemers richting de Flakkeese polders om de bloemen- en kleurenpracht waar Goeree-Overflakkee bekend om staat te aanschouwen. Een uurtje later vertrokken ook de lopers van de 10 kilometer vanaf de Staver. ’s Middags was het de beurt aan de fietsers en scootmobielers, die ook vanaf de Staver vertrokken, voor een tocht van 27 kilometer. Er stond in de polders een stevig windje, waardoor er flink doorgetrapt moest worden!

Enthousiast

De wandelaars werden bij de stempelposten verwelkomd door enthousiaste vrijwilligers, voor een versnapering en een stempel op de stempelkaarten. Al vele jaren is Manege Oostmoer een van de stempelposten, net als Modelvliegclub SDGO, Camping de Grevelingen, Mastenbroek bloembollen en Delta Bulbs. Voor de fietsers was de molen van Sommelsdijk geopend en was het bij en om het Streekmuseum van Sommelsdijk een en al gezelligheid.

De medewerkers van Stichting Ambulancewens, het goede doel van deze editie, zijn de gehele dag op en bij de verschillende posten aanwezig geweest met de ambulance.

Wegens het aanvragen van de vergunning in de corona periode, ontbrak helaas dit jaar de muzikale omlijsting van het evenement. Voorinschrijven was hierdoor dit jaar ook verplicht, als organisatie zijn we trots op bijna 2000 deelnemers, waarvan 500 fietsers! Elk jaar zijn er deelnemers uit verschillende landen, zoals België, Duitsland en Spanje. Onverminderd trots is de organisatie op de grote schare Flakkeese deelnemers, die vaak al vele jaren trouw aan de mooie tocht deelnemen.

geslaagde 9e editie

De organisatie kijkt terug op een heel geslaagde 9e editie van de Tulpenwandeltocht, die werd georganiseerd met dank aan MSV & AV Flakkee, de gemeente Goeree-Overflakkee, het Waterschap Hollandse Delta, het Rode Kruis Goeree-Overflakkee, VVV Goeree-Overflakkee, het bestuur van het Streekmuseum, Klasse Verkeer, Manege Oostmoer, de Molen van Sommelsdijk, modelvliegclub SDGO, Fa. Fleuren, De Staver, Mastenbroek bloembollen, Delta Bulbs, Happy Music, Camping de Grevelingen en natuurlijk alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers.

Goede doel

Maandag 14 mei om 19.30 uur wordt in De Doele in Sommelsdijk door een vertegenwoordiger van college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee de cheque uitgereikt aan het goede doel van deze editie, namelijk Stichting Ambulancewens Nederland.

Agenda

Vergeet niet alvast de datum voor de 10e editie van volgend jaar in je agenda te schrijven: zaterdag 15 april 2023. Volg de Tulpenwandeltocht op Facebook en Instagram of kijk op tulpenwandeltocht.nl