19 april 2022, Oude-Tonge - Twee overwinningen mogen bijschrijven in nog geen week tijd, dat voelt natuurlijk goed! De softbalsters van dames 1 kunnen wel spreken van een droomstart van dit seizoen. Na het winnen van de eerste competitiewedstrijd tegen Wizards werden deze week ook Stags en Jeka verslagen. Tegen de laatste tegenstander werd in Breda wel heel flink uitgehaald. Na nog geen 1,5 uur spelen stond er een monsterscore van 29-0 op het scoreblok. Lees het hele verslag hieronder >>

Vervolg

Woensdag stond eerst Stags op het programma, een tegenstander waar de dames altijd leuke, spannende wedstrijden tegen spelen. Toch deelde Islanders deze keer al vroeg een dreun uit, door in de tweede inning een 6-0 voorsprong te pakken. De buit was zeker nog niet binnen, maar tegen een goed Islanders zes punten scoren is sowieso lastig.

De ploeg uit Etten-Leur kon hier aan slag ook niks tegenover zetten. Ze kregen de ballen niet lekker weg. De bezoekers kwamen pas in de laatste inning tot scoren, zodat de eindstand uitkwam op 8-1. 1e honkvrouw Julie maakte drie uitstekende nullen en speelde een prima wedstrijd in haar eerste seizoen op deze positie.

De wedstrijd op zondagochtend tegen Jeka bestond voor The Islanders vooral uit slaan. De dames hadden geen moeite met de ballen van de Bredase werper en sloegen in totaal achttien honkslagen. Na de eerste inning stond het al 14-0. Een score die uiteindelijk dus nog verdubbeld werd. Kyra benutte haar snelheid optimaal en kon na een mooie klap de tweede homerun van het seizoen achter haar naam schrijven.

Pitcher-catcherduo Sanne en Dorien gaven, eigenlijk net als eerder in de week tegen Stags, de tegenstander geen kans. Er kwamen in totaal tien speelsters aan slag, waarvan er zeven 3-slag kregen. Jeka sloeg slechts één honkslag, maar liet wel zien een gezellige, enthousiaste ploeg meiden te hebben, die een mooi leerjaar tegemoet gaan.

De volgende wedstrijd van dames 1 is pas op 29 april. Dan wordt er uit gespeeld tegen Schiedam.

Beste slagvrouw tegen Stags: Gerjanne 1.000

Beste slagvrouwen tegen Jeka: Reja en Kyra 1.000