Middelharnis - Afgelopen zaterdag 9 april 2022 trad De Jonge Spartaan aan in Rotterdam-Zuid voor de wedstrijd tegen hekkensluiter BZC/Zuiderpark. "Op 16 oktober 2021 wist De Jonge Spartaan nipt met 4-3 te winnen door doelpunten van Gerben Prins, Pim Grootenboer, Donny Klem (strafschop) en Lars Schriek. Een comfortabele 4-1 voorspong verdampte in de slotfase van de wedstrijd bijna helemaal toen Nick Rorijs nog twee Rotterdamse treffers liet aantekenen. In de return ontbraken Lars Schriek en Jordy Frank. Aanvoerder Gerben Prins keerde terug van een blessure en Johan Kroon stond weer onder de lat....." Lees hieronder het hele verslag >>

Vervolg

Rond 15.00 uur startte het duel aan de Oldegaarde in Rotterdam-Zuid. Al na 34 seconden verdween een schot van Pim Grootenboer over de lat. Na een botsing met een tegenstander strompelde topscorer Wiljan Driece na 11 minuten spelen van het veld met waarschijnlijk een blessure aan een buikspier. Hij werd vervangen door Dennis Baars. Even later blokte Pim Grootenboer een kopbal van Bruro Varela Lopes. De loerende spits Nick Rorijs schoot hierna net naast het doel van Johan Kroon.

Nick Rorijs bleef een handenbinder voor de Spartaanse Defensie, een schot van hem ging net naast en na een voorzet van Shurendy Martine kwam deze speler net wat lengte tekort om de bal binnen te koppen. In de 25e minuut was er een vlot lopende Spartaanse aanval op het kunstgrasveld te bewonderen. Via Michael Sloof kwam de bal bij Norman Leune. Deze schoot de bal laag in de verre hoek en zo stond de 0-1 op het scorebord. Nog geen minuut later voorkwam Johan Kroon met een katachtige reflex dat Nick Rorijs de gelijkmaker binnenkopte. Via zijn handschoenen ging de bal tegen de lat. Ook de terugspringende bal verdween op miraculeuze wijze naast het doel van de gasten.

Een uitstekende interceptie van de van ziekte herstelde Tim Driece bracht de bal bij Pim Grootenboer. Deze bracht de bal voor het doel, waarna Gerben Prins de bal over de lat schoot. Kort voor rust gebruikte Michael Sloof zijn lichaam handig. Zijn schot werd echter vakkundig met de voet gepareerd door Koen van der Leeden. In de extra tijd schoot Michael Sloof net naast uit een voorzet van Dennis Baars.

In rust bleek spits Nick Rorijs in de kleedkamer achter te zijn gebleven. BZC/Zuiderpark zocht wat meer de aanval en de gasten zakten in. Het spelpeil bleef op een niet al te hoog niveau hangen, maar de wedstrijd was wel onderhoudend door het op en neer golven van het spel. Na een uur kopte de sterk spelende Norman Leune uit een voorzet van Michael Sloof de bal net naast het Rotterdamse doel. Kort daarop strandde een inzet van Gerben Prins op Koen van der Leeden. Beide ploegen wisselden enkele keren en de thuisclub zocht steeds vaker de aanval met de lange bal.

Pim Grootenboer soleerde in de slotfase nog enkele keren gevaarlijk over rechts, maar zijn voorzetten waren niet op maat voor zijn meegelopen medespelers. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kwam Tim Driece naar de mening van de prima leidende scheidsrechter Ricardo Ditz te fel in en ontving hij zijn 2e gele kaart van de wedstrijd. Met al ruim 94 minuten op de klok bracht Johan Kroon opnieuw uitstekend redding op een inzet van Shurendy Martina. Overigens werd er op dat moment gevlagd en gefloten voor buitenspel.

In een matige wedstrijd bleef De Jonge Spartaan voor de 5e wedstrijd op rij ongeslagen en behaalde het 13 punten uit de laatste vijf wedstrijden. Met door de nederlagen van LMO en SSS nadere de formatie van Wim Nieuwland de derde plaats tot op 2 punten met een wedstrijd meer gespeeld. Zaterdag 16 maart komt nummer vijf Zwarte Pijl langs op Spartacus. In Rotterdam werd 1 maart 2022 met 0-2 gewonnen van deze tegenstander. Het duel staat onder leiding van arbiter R.C. Majenburg.

Scoreverloop: 25e Norman Leune 0-1

Toeschouwers: 66

Scheidsrechter Ricardo Ditz gaf geel aan Calvin Oliviera van BZC Zuiderpark en aan Tim Driece (2x geel) en Michael Sloof van de Jonge Spartaan