8 april 2022, Sommelsdijk - Damvereniging Denk en Zet Sommelsdijk is het nieuwe seizoen goed van start gegaan en nu is het einde van het seizoen in zicht. "Maandag 11 april wordt het seizoen afgesloten met een simultaanwedstrijd tegen onze Zeeuwse damvriend Aart Walraven, speel je mee of kom je kijken? Welkom!" Lees hieronder de uitslagen en een laatste damverslag van dit sportieve seizoen, door de heer van Hoorn (het oudste lid), van de afgelopen maandagavond gespeelde wedstrijden. Lees de samenvatting >>

Damvereniging Denk en Zet -4 april 2022

Uitslagen van de gespeelde wedstrijden:

Afdeling 1

J.A. Dekker - G. Kamp: 3-0

Dekker - P. Leroy: 1-1

Van Hoorn - W. Vroegindeweij: 0-3

J.A. Dekker – I. Mackloet: 1-1

Afdeling 2

De Rooy - M. Meyer: 0-3
Melaard – G. Noteboom: 3-0
van Rijnberk – M. Meijer: 0-3
Melaard - A. Jelier: 3-0

Verslag

"Kamp liet zich in de wedstrijd tegen Dekker volslagen klem spelen. Om uit die beklemming los te komen moest er geofferd worden, en dat moet je tegen Dekker nu juist niet hebben.

Dekker deed tegen Leroy geen enkele moeite om te winnen. Door remise te spelen was hij kampioen, en daarmee laat hij Mackloet , die gewend is de eerste plaats voor zich op te eisen, achter zich. Een knappe prestatie van deze 96-jarige.

Van Hoorn deed in een thuiswedstrijd nog wat moeite om een gedeelde tweede plaats te veroveren, maar hij nam tegen Vroegindeweij te veel risico. Dat kostte hem in het begin een schijf. En toen hij op het laatst nog een fout maakte, die hij zag, op het moment dat hij de schijf verschoof, was het bekeken . Want aanraken is zetten. Geen tweede plaats dus. Die is voor Vroegindeweij.

De allerlaatste wedstrijd, die gespeeld moest worden was tussen Dekker en Mackloet, de twee koplopers.

Dekker werd kampioen met 21 punten, gevolgd door Mackloet en Vroegindeweij met 18 punten. Dan volgen Klink, Kamp Leroy en van Hoorn, allen met 15 punten.

De Rooy wist tegen Meyer lang stand te houden, maar op een gegeven ogenblik ging het mis en dat leverde Meyer opnieuw een overwinning op.

Melaard eiste de eerste plaats in groep 2 voor zich op. Hij deed dat door twee wedstrijden te winnen, van zijn concurrenten nog wel. Hij vocht tegen Noteboom als een leeuw, die slechts een tempo tekort kwam voor een gelijkspel. Met Jelier had hij was minder moeite. We hopen hem volgend jaar weer in afdeling 1 terug te zien. Om de tweede plaats moet nog gevochten worden. Daar gaat het om Noteboom of Meijer.

Welkom ma. 11 april!

Maandag , 11 april, wordt het seizoen afgesloten met een simultaanwedstrijd tegen onze Zeeuwse damvriend Aart Walraven. Wie meedoet – waar hij ook vandaan komt - is welkom om half acht in de Staver. Kosten 5 euro.