Middelharnis/Dordrecht - Afgelopen zaterdag 2 april 2022 heeft z.c. De Schotejil uit Middelharnis de laatste wedstrijd gezwommen van KNZB Regio-competitie. In de regionale A-poule werd gezwommen tegen de zwemverenigingen van Feijenoord (Albion) Zwemmen uit Rotterdam, ZV Vlaardingen-Schiedam, ZOB’66 uit Oud-Beijerland, Blue Marlins uit Rotterdam, SCOM/Zeehond uit Hoogvliet/Rozenburg en ZPV Niemo Barracuda uit Nieuwerkerk a/d IJssel. Lees meer >>

Vervolg

In de eindklassering behaalde de Schotejil de 2e plaats met slechts een gering punten-verschil met de uiteindelijke Regio-kampioen, ZPV Niemo Barracuda. De wedstrijd werd gezwommen in het 50m-bad van Dordrecht.

In tegenstelling tot de gebruikelijke puntentelling in seconden wordt in de Regio-competitie de stand bepaald aan de hand van klasseringen per zwemprogramma. Hoe hoger de plaatsing in de afzonderlijke zwemnummers, des te hoger der ranking in de eindklassering. Per vereniging tellen de twee snelste zwemmers.

Het pakte voor de Schotejil in een aantal situaties zeer gunstig uit. Bij meisjes minioren werden namelijk Abya Buscop en Evy van Nimwegen resp. 1e en 2e op zowel 100m schoolslag als 50m rugslag en leverden hun dus de maximale score voor de Schotejil op. Ook was er een 1e plaats voor Laurens Kalle op 100m vrij bij de jongens junioren en later een 3e plaats op 50m vlinderslag. Andere ereplaatsen en dus hoge scores waren er voor Syb Boerema (3e) op 100m schoolslag en andermaal Evy van Nimwegen (3e) op 100m vlinderslag bij resp. jongens en meisjes minioren. In de categorie jeugd behaalden Daniel ‘t Mannetje en Christian Kalle resp. de 2e en 3e plaats op 50m vlinderslag. Christian Kalle werd bovendien nog 2e op 200m vrij. Eveneens bij de jeugd, maar dan bij de meisjes, zwom Aisha Nobels in een clubrecord (2.19.51) naar de 3e plaats op 200m vrij. Bij de senioren waren er eveneens 3e plaatsen voor Lotte Middelbos en Xander Vis op 100m vrij. Later eindigde Lotte Middelbos als 2e op 100m schoolslag in een clubrecord (1.18.10). Ook Xander Vis zwom een clubrecord en eindigde hiermee als 3e op 100m schoolslag (1.09.96).

De start-estafette 4x50m wisselslag senioren met Lyke Buscop, Lotte Middelbos, Xander Vis en Jacob Mackloet eindigde als 2e, evenals de jeugd/senioren estafette 8x50m vrij aan het eind met Aisha Nobels, David Kievit, Lotte Middelbos, Daniel ’t Mannetje, Eva v.d. Slik, Jacob Mackloet, Manon Middelbos, Christian Kalle, Lyke Buscop en Xander Vis. Eveneens aan het eind van de wedstrijd werd op 10x50m vrij door de minioren/junioren nog een 3e plaats behaald door Abya Buscop, Joas Krijgsman, Evy van Nimwegen, Syb Boerema, Evy de Bonte, Sem Jongejan, Dominique Overduin, Rien Mackloet, Meyke van Nimwegen en Laurens Kalle.

Zie de volledige uitslag onder deze link.

De punten telling staat op de site van Regio-West.