Regio - Hekkensluiter IJVV De Zwervers verscheen zaterdag 2 april 2022 op Spartacus voor de wedstrijd tegen nummer 4, gastheer De Jonge Spartaan. "Eerder dit seizoen won De Jonge Spartaan met 1-3 in Rotterdam door treffers van topscorer Wiljan Driece (2x) en Michael Sloof. Keeper Johan Kroon en aanvoerder Gerben Prins keerden na blessures terug in de selectie." Lees hieronder het hele verslag van de wedstrijd tussen De Jonge Spartaan en IJVV De Zwervers.

In de beginfase combineerde De Jonge Spartaan vrij eenvoudig aan de rechterzijde van het veld. Een mooie steekbal van Michael Sloof kwam terecht bij Pim Grootenboer. Zijn strakke voorzet werd weggewerkt. Na een bekeken bal van Koen Vervloed schoot Norman Leune in de 6e minuut over de lat en even later was keeper Dennis de Jel eerder bij de bal als Pim Grootenboer. Na een kwartier kwamen de gasten wat beter in de wedstrijd en schoten van Mohamed Boudal en Rachid Boudal gingen over en naast het Spartaanse doel. Een verre terugspeelbal in combinatie met de wind zorgde voor problemen voor keeper Johan Kroon. Al dan niet met een overtreding wist hij de bal van de toegesnelde Mohammed Taibi af te pakken.

Een schot van Rachid Boudal werd in minuut 24 goed gepakt door Johan Kroon. Nog binnen het uur was er eindelijk weer een mooie aanval van de gastheren. Juul Peeman bereikte Pim Grootenboer en deze zette Michael Sloof vrij voor de keeper. Deze mistte de bal echter volledig, waardoor de voorsprong niet op het scorebord verscheen. Dennis de Jel pareerde een schot van Koen Vervloed. Pal voor rust was er een messcherpe counter van de gasten, waarbij plotseling drie spelers voor Johan kroon opdoken. Dennis van Leeuwen schoot de bal van dichtbij in het Spartaanse doel en zo stond de Jonge Spartaan na een rommelige eerste helft met 0-1 achter.

Net na rust werkte Pim Grootenboer een gevaarlijke voorzet van Arison Muriq weg. Johan Kroon pakte even later een vrije trap van Mohammed Taibi. Na een overtreding op Jordy Frank mocht deze vanaf rechts een vrije trap nemen in de 57e minuut. De bal kwam op het hoofd van de mee opgerukte Juul Peeman en deze maakte zo de verdiende gelijkmaker. Na een uur was er een onoverzichtelijke scrimmage voor het Spartaanse doel. Arison Muriq schoot de bal tenslotte over de Spartaanse lat. In de 64e minuut bediende Michael Sloof Koen Vervloed. Deze schoot van dichtbij de 2-1 achter Dennis de Jel. Rotterdamse protesten wegens vermeend buitenspel werden door arbiter Cakir uit ’s Hertogenbosch niet gehonoreerd. In de 70e minuut kende deze arbiter een strafschop toe aan de gasten en Mohammed Taibi schoot de 2-2 achter Johan Kroon.

Het was Michael Sloof die in de 78e minuut de thuisclub opnieuw op voorsprong schoot. Nu waren de protesten van Rotterdamse zijde wegens opnieuw vermeend buitenspel nog heftiger. Arbiter Cakir besloot eerst een soort theekransje te beleggen en liet het spel pas na bijna vier minuten hervatten. Het was een wonder dat alle Rotterdamse spelers toen nog op het veld stonden gelet op de aard en intenties van de protesten. In de slotfase regende het vrije trappen voor IJVV De Zwervers. Johan Kroon heerste met zijn verdediging in het luchtruim, waardoor er niets meer werd weggegeven. In de ruim bemeten extra tijd liepen de gemoederen bij de gasten nog verder op en werden zowel Stivan Silva als Sander Gorter met een rode kaart van het veld gestuurd. Na 60 minuten in de 2e helft floot arbiter Cakir voor de laatste keer deze middag en kon de thuisclub zich gelukkig prijzen met drie punten.

Door de winst handhaaft De Jonge Spartaan zich op een keurige 4e plaats in de 3e klasse D van West II. Zaterdag 9 april gaat De Jonge Spartaan op bezoek bij BZC/Zuiderpark in Rotterdam-Zuid. De wedstrijd vangt 15.00 uur aan en staat onder leiding van arbiter R. Ditz.

Toeschouwers: 103

Scheidsrechter Cakir gaf rood aan Stivan Silva en Sander Gorter van IJVV De Zwervers en geel aan Arison Muriq van IJVV De Zwervers.