31 maart 2022, Regio - Afgelopen zondag 20 maart was Nijmegen de stad die helemaal in het teken stond van atletiek, de Stevensloop werd gehouden en deze halve marathon was het Nederlands Kampioenschap. "Het ging dus niet alleen om tijden maar ook om het eremetaal! AV Flakkee kwam zeer goed uit de bus met Maikel Peeman die een knappe achtste plaats behaalde en Christiaan van Beusichem toonde opnieuw zijn klasse met een gouden medaille bij de mannen 40+." Lees meer >>

Vervolg

Na een zonnige week was het op de wedstrijddag regenachtig, koud en winderig. Het zou een tactische wedstrijd zou worden. Peeman was blij dat hij kon starten: “Twee weken geleden liep ik een spierscheurtje op in de kuit waardoor mijn voorbereiding niet ideaal was, maar ik ga ervoor: top-10!” Om 12.00u klonk het startschot en waren de atleten vertrokken voor de 21,1km door Nijmegen en Lent. Het was Luuk Maas die gretig startte en het tempo hoog hield, in zijn kielzog vormde zich een kopgroep van veertien, alle favorieten zaten erbij. Na 3km waren het Peeman en de Middelburger Floris Willeboordse die een klein gaatje moesten laten. Peeman versnelde op een stukje waar het even wat naar beneden liep en sloot met grote passen weer aan. Willeboordse slaagde daar niet in en viel terug in het tweede groepje waar Christiaan van Beusichem sterk bezig was. Na zijn tweede plaats in de Kustmarathon was hij even uit beeld, de achillespees speelde hem opnieuw parten. Eenmaal herstelt hervond hij zijn vorm en dat hij nog altijd met de besten mee kan zagen we nu.

In de kopgroep was het even rustig, de eerste 10km ging in 31.16min en vooral op de winderige stukken werd er wat gekeken en afgetast. Van Beusichem klokte 32.04min en had zijn concurrent voor de titel, Michiel Vink, nog bij zich lopen. Na 12km was het Luuk Maas die opnieuw de tegenstanders uitdaagde met een flinke versnelling, alleen Ali, Nieuweboer en Futselaar konden volgen. Peeman moest nu op eigen tempo verder, top-10 was nog altijd mogelijk. Met een imposante eindsprint pakte Maas de titel in 1.03:54. Peeman finishte in een prachtige tijd van 1.06:22 als negende overall en achtste op het NK. “Het was echt zwaar maar met deze prestatie ben ik heel tevreden.” Van Beusichem liep zeer sterk in het tweede deel, het was razend spannend maar het was gelukt om Vink in het slot te lossen. Met een fantastische tijd van 1.07:48 kwam Van Beusichem juichend over de finish, de titel was binnen! In de einduitslag finishte de 41-jarige atleet uit Barendrecht als zeventiende.

Ook op zondag 20 maart werd in Oudenbosch de Halderbergeloop gehouden. Deze 10km wedstrijd is onderdeel van het West-Brabant Loopcircuit. Ook hier was het slecht weer, maar voor Ricardo Sint Nicolaas vormde dit geen belemmering. Hij dicteerde van start tot finish het tempo op kop. Alleen Mario Poldervaart uit Zuidland kon volgen, maar meer ook niet. Sint Nicolaas versnelde de laatste kilometer en pakte eenvoudig de winst in 33.52min. “Ik had de afgelopen weken last van mijn enkel, dus ik ben nog wat voorzichtig, dit ging prima, gecontroleerd de punten gepakt.” Bij de dames was er ook Flakkees succes, Laurey van den Berge pakte de overwinning in een snelle tijd van 36.35min. Hiermee werd ze zelfs zesde in de totale uitslag. “Ik kom steeds dichter in de buurt van mijn oude niveau, nog 40sec en ik kan mijn PR verbreken!”

Foto's

Foto 1: Maikel Peeman finisht als 8e op het NK

Foto2: Christiaan van Beusichem pakt goud bij de mannen 40+.