[VV Nieuwerkerk – De Jonge Spartaan 2-2] - Afgelopen zaterdag 26 maart 2022 reisde De Jonge Spartaan af naar Nieuwerkerk aan den IJssel voor de verste uitwedstrijd van dit seizoen. Lees het hele verslag en de uitslagen hieronder >>

Vervolg

Op 6 november 2021 troffen beide teams elkaar eerder op Spartacus. In een tumultueus duel won Nieuwerkerk met 1-3 door treffers van Stefan van der Vlegel (2x) en Remco Langerveld. Wiljan Driece scoorde voor De Jonge Spartaan uit een strafschop. Scheidsrechter Borsboom trok rood voor Donny Klem en vervolgens nog 10x geel. Het duel werd zelfs tijdelijk gestaakt. Koploper VV Nieuwerkerk verloor 19 maart verrassend de topper bij SSS, maar herstelde zich dinsdag 22 maart met een zege bij VVOR. De Jonge Spartaan won 19 maart vrij eenvoudig met 2-0 van ’s Gravendeel. Erik Ruijgers keerde voor het eerste dit seizoen terug in de selectie en de schorsing van Tim Driece was achter de rug.

Arbiter Jan van Vugt floot al rond 14.00 uur voor het begin van het duel op sportpark Dorrestein. Op het in goede staat verkerende kunstgrasveld keken beide ploegen in eerste instantie de kat uit de boom en tikten met verzorgd voetbal de bal rond. Routinier Remco Langerveld zwierf over het veld en strooide met fraaie steekballen. Daarbij vond hij vooral de sterkte spits Rowendey Schoop, die in de 7e minuut een lob gepakt zag worden door Ferry de Koning. Een fikse overtreding op Pim Grootenboer leverde hem fysiek ongemak op. De toegekende vrije trap werd door Jordy Frank naast geschoten. Nog binnen het kwartier vond Remco Langerveld in het strafschopgebied Rowendey Schoop. Zijn kiezelharde schot eindigde in de kruising achter Ferry de Koning en zo kwam Nieuwerkerk op een 1-0 voorsprong.

Een verre ingooi van Pim Grootenboer kwam voor het doel van keeper Roy Spierings terecht. Tim Driece kwam net een teenlengte tekort om de bal in het doel te werken. Wegens vermeend buitenspel werd de 2-0 van Remco Langerveld afgekeurd in minuut 19. Een vrije trap van Jordy Frank werd door een verdediger van Nieuwerkerk tegen de eigen paal gekopt. Vervolgens ontstond er weer een prachtige aanval van de gasten. Via Koen Vervloed belandde de bal bij Michael Sloof hij tikte de bal op Wiljan Driece. Deze omspeelde keeper Roy Spierings knap en schoot fraai de 1-1 in het Nieuwerkerkse doel.

Rick Kramer mikte een vrije trap net naast het doel van Ferry de Koning. Na ruim een half uur haalde Rick Schellevis van afstand uit, zijn schot ging echter naast. Michael Sloof probeerde met een lob Roy Sperings te verrassen, maar zijn poging ging ver naast. Helaas maakte Pim Grootenboer hands toen hij op sublieme wijze de 1-2 in het doel van de gastheren krulde in de 41e minuut. Nog binnen de minuut haalde Pim Grootenboer aan de andere kant een gevaarlijke voorzet van wie anders dan Remco Langerveld weg. Zo was de ruststand 1-1 en kon De Jonge Spartaan terugkijken op een meer dan verdienstelijke eerste helft, waarbij het genieten was langs de lijn.

In de 2e helft zette Nieuwerkerk wat hoger druk en moest de Jonge Spartaan achteruit. Remco Langerveld schoot tegen Ferry de Koning en Pim Grootenboer kopte een hoekschop van Jordy Frank naast. Pim Grootenboer bleek toch te veel last te hebben van de op hem gemaakt overtreding in de eerste helft en hij moest zich in de 66e minuut laten vervangen door Norman Leune. Een gevaarlijke vrije trap van Rick Kramer ging het voor het doel langs en Ferry de Koning keerde een schot van Rens Blok.

Uit een hoekschop van Remco Langerveld knikte Rowendy Schoop van dichtbij de 2-1 achter Ferry de Koning in de 73e minuut. De duels waren intens en scheidsrechter Van Vugt liet veel toe, wat de wedstrijd ten goede kwam. Vooral de vele duels tussen Juul Peeman en Rowendy Schoop waren het bekijken meer dan waard. Zonder anderen te kort te doen was Juul Peeman een van de absolute uitblinkers aan de zijde van de gasten. Wie dacht dat De Jonge Spartaan een verloren wedstrijd speelde kwam bedrogen uit. Aanvoerder Wiljan Driece vond Michael Sloof in het strafschopgebied en hij schoot de bal schitterend achter Roy Spierings waardoor beide partijen weer in evenwicht waren. Lars Schriek verving even later de moegestreden Michael Sloof. Ferry de Koning kreeg even later nog net een hand tegen een door Rick Kramer ingeschoten bal uit een corner.

De wedstrijd golfde op en neer en de vermoeidheid bij beide teams sloeg toe. Een schot van Jordy Frank werd geblokt en een poging van Tim Driece verdween over de lat. De in de absolute slotfase in het veld gekomen Mika van Eerten leek matchwinner te worden, maar zijn inzet in de 90e minuut belandde pal naast de paal. Koen Vervloed schoot de bal in de extra tijd strak in de hoek. Roy Spierings voorkwam met zijn vingertoppen een sensationele overwinning van De Jonge Spartaan. Na het laatste fluitsignaal klonk er een welverdiend applaus van de meegereisde Spartanen.

De Jonge Spartaan bleek met verzorgd en bij vlagen goed voetbal gelijke pas te kunnen houden met koploper VV Nieuwerkerk en nam zo verdiend een punt mee naar Middelharnis. Door dit resultaat bleef de 4e plaats op de ranglijst behouden. Zaterdag 2 april ontvangt De Jonge Spartaan IJVV De Zwervers uit Rotterdam.

Scoreverloop:

14e 1-0 Rowendey Schoop

22e 1-1 Wiljan Driece

73e 2-1 Rowendey Schoop

77e 2-2 Michael Sloof

Toeschouwers: 163

De goed leidende scheidsrechter Van Vugt gaf geel aan Rowendey Schoop van Nieuwerkerk wegens protesteren.