23 maart 2022, Goeree-Overflakkee - Afgelopen weekeinde was er een druk weekeinde voor de rugbyers van de EFRC Eilanders. "Vanwege wijzigingen op het laatste moment moest de Little Barbariansochtend worden verplaatst, maar de Mini’s deden het prima tijdens de voorrondes voor het Nationaal Kampioenschap. Na twee winstpartijen werd helaas twee keer verloren waardoor ze zich net niet wisten te plaatsen voor het finaletoernooi komende zaterdag..." Lees meer >>

Vervolg wedstrijdverslag

De Cubs speelden voor het eerst dit seizoen thuis op Flakkee. De cluster van RC Roosendaal en EFRC Eilanders gaat virtueel aan kop in de Plate Poule Gold, het tweede niveau van Nederland. In de spannende derby tegen de Bredase RC namen de jongens en meiden een voorsprong door sterk spel van de voorwaartsen, maar in de tweede helft keerde het tij en wist Breda door goed gebruik te maken van de zijkanten de wedstrijd uiteindelijk met 22-36.

Op zondag speelden de senioren voor het eerst in hun nieuwe Batavierencluster met en bij RC The Bassets. Tegenstander was het derde team van de Rotterdamse Studenten Rugby Club. De Batavieren leenden twee spelers aan de tegenstander en er ontstond een prachtige rugbypot waarbij ondanks de nieuwe combinatie schitterend samenspel was te zien. Er was elke keer een medespeler bereikbaar voor de offload en zowel in de voorwaartsen als de driekwarters heersten de Batavieren op het kunstgras. Na een ongelukkig ongeval waarbij beide spelers gelukkig niet ernstig gewond raakten floot de scheidsrechter iets eerder af bij en 78-33 overwinning voor de thuisploeg.