22 maart 2022, Middelharnis - Op een zonovergoten, maar fris, sportpark Spartacus stond afgelopen zaterdag 19 maart voor De Jonge Spartaan de thuiswedstrijd tegen ’s Gravendeel op het programma. "Het betrof een duel tussen de nummers zes en zeven van de ranglijst, waarbij het onderlinge verschil slechts twee punten was in het voordeel van de gastheren. Eerder dit seizoen won De Jonge Spartaan met 0-2 in ’s Gravendeel door twee treffers van Pim Grootenboer. De laatste weken is ’s Gravendeel prima op dreef en gaat het aan de leiding in de stand om de 2e periode...." Lees meer >>

Vervolg verslag

In de beginfase van de wedstrijd gaf Michael Sloof een mooie steekpass op Pim Grootenboer. De in de selectie teruggekeerde Jordy Frank kwam net een teenlengte tekort om de 1-0 in het doel te glijden. Even later schoot Michael Sloof de bal in buitenspelpositie naast het doel van Ricardo Bakker. Pas na een kwartier ontstond het eerste gevaar van de gasten. Een gevaarlijke inzet van Youri Ton werd pal voor de lijn weggewerkt door Donny Klem. Juul Peeman soleerde kort hierna door de defensie van ’s Gravendeel. Zijn inzet werd door een verdediger tot hoekschop verwerkt. Een vloeiende aanval over rechts via meerdere spelers, waaronder Koen Vervloed, bezorgde de bal bij Pim Grootenboer. Met een strakke voorzet wist hij Wiljan Driece te bereiken. Deze tikte de bal behendig bij de 2e paal langs Ricardo Bakker en zo kwam de Jonge Spartaan op een verdiende voorsprong.

Nog binnen het halve uur zag arbiter Afalah een overtreding op Jordy Frank binnen het strafschopgebied over het hoofd. Zijn aandacht ging op dat moment meer uit naar de grensrechter uit de Hoeksche Waard, die zich met een pijnlijke blessure moest laten vervangen. Het laatste kwartier van de 1e helft waren er weinig echter wapenfeiten en zo kabbelde de sportieve wedstrijd naar de rust.

Met de straffe wind in de rug startte ’s Gravendeel direct na rust een offensief, dat liefst drie hoekschoppen op rij opleverde. Deze stichtten echter niet veel gevaar. Een vlammend schot van Perrie Huisman werd in de 67e minuut knap over de lat getikt door Ferry de Koning. Aansluitend leverde de Spartaanse tegenstoot uit een hoekschop van ’s Gravendeel een kans op voor Michael Sloof, hij stuitte op Ricardo Bakker. Jordy Frank werd net buiten het strafschopgebied neergelegd en Michael Sloof mocht een vrije trap vanaf links nemen. Hij krulde de bal mooi over de viermansmuur, waarna de pal uiteenspatte op de paal. Wiljan Driece ontsnapte na een lange bal in de 72e minuut aan de aandacht van de gasten. Oog in oog met Ricardo Bakker bleef hij ijzig kalm en schoof de bal bekeken in de korte hoek. Dit betekende de verdiende 2-0 voorsprong.

Koen Vervloed werd in het laatste kwartier vervangen door Norman Leune. Een schot van Zoey Hoogwerf was een van de weinige echte mogelijkheden voor ’s Gravendeel in de 2e helft. Een vloeiende aanval via Pim Grootenboer en Wiljan Driece belandde bij Jordy Frank. Zijn inzet werd weggewerkt door een verdediger. Ferry de Koning keerde in de slotfase nog een schot van Ryan Aarnoudse en even later was een poging van Zoey Hoogwerf een prooi voor de Spartaanse keeper. Na 93 minuten floot Abdel Afalah voor het laatst deze middag en kon De Jonge Spartaan weer eens drie punten bij laten schrijven.

Door dit resultaat stijgt de formatie van Wim Nieuwland naar de 4e plaats met 22 punten uit 14 wedstrijden. Zaterdag 26 maart volgt de lastige uitwedstrijd bij de huidige nummer 2 VV Nieuwerkerk. De aanvang van dit duel is al om 14.00 uur en de wedstrijd staat onder leiding van arbiter Van Vugt.

Scoreverloop:

19e 1-0 Wiljan Driece

72e 2-0 Wiljan Driece

Toeschouwers: 105

De prima leidende arbiter Abdel Afalah gaf geel aan Maurits Kuiper van ‘s Gravendeel

Opstelling De Jonge Spartaan:

Ferry de Koning, Pim Grootenboer, Juul Peeman, Donny Klem, Rick Schellevis, Jan Willem van Lente, Wiljan Driece, Dennis Baars, Jordy Frank, Michael Sloof (86e Olaf Tillema) en Koen Vervloed (75e Norman Leune).

Foto

Op de foto heeft Wljan Driece na een assist van Pim Grootenboer de 1-0 gescoord.