Maart 2022, Sommelsdijk - Damvereniging Denk en Zet Sommelsdijk is het nieuwe seizoen goed van start gegaan. Lees hieronder de uitslagen en een verslag door de heer van Hoorn, van de afgelopen maandagavond gespeelde wedstrijden. Lees de samenvatting door Jan van Hoorn >>

Damvereniging Denk en Zet - Uitslagen van de gespeelde wedstrijden:

Uitslagen gespeelde wedstrijden:

Afdeling 1

J. van Hoorn – J.A. Dekker 0-3

Afdeling 2

M. Meyer- A. Uyttewaal 0-3

L. de Rooy-J. J. Melaard 0-3

Verslag

Er zijn nog een paar inhaalwedstrijden gespeeld. Van Hoorn en Dekker speelden een boeiende partij, maar op een gegeven moment maakte Van Hoorn zo’n ongelofelijke blunder, dat verder spelen geen enkele zin meer had. Meyer, die behoorlijk in de lift zat voor het kampioenschap, was de zoveelste die het van ons nieuwe lid Uyttewaal moest verliezen. Melaard is door zijn overwinning op De Rooy nog steeds kandidaat voor het kampioenschap, maar hij moet dan niet te veel misstappen maken.

Maandagavond was een sneldamavond. Dan moet er razend snel gedamd worden. Het is dan ook niet verwonderlijk dan er verschillende wedstrijden op de klok verloren werden. Men verloor dan, omdat de toegestane tijd overschreden was. Ook al stond je een aantal schijven voor, je verloor omdat je de tijd voorbij had laten gaan. Maar het belangrijkste komt nog. Er werd in vier groepen van vier man (helaas geen vrouw) gedamd. Er moesten zes wedstrijden gespeeld worden. En wie won de eerste prijs in zo’n groep? : Ruud! Wie had dat verwacht. Hij werd van alle kanten gefeliciteerd. Hij haalde evenveel punten als de clubkampioen , Mackloet. Dat is iets wat in de annalen van de vereniging vermeld moet worden. Verrassend was ook dat Klink de meeste partijen won. Hij speelde maar één partij remise, dus ook hij viel in de prijzen, evenals Melaard.

Het was een gezellige avond. Het gaat naar het eind van de competitie. Nog enkele wedstrijden moeten worden gespeeld. Op de club of thuis. En dan volgt nog een simultaanwedstrijd, op 11 april en dat is nu net iets voor die dammers, die graag een partijtje willen spelen en nog steeds niet de moed gehad hebben om op een maandagavond in de Staver binnen te stappen. Dan komt de heer Walraven, bestuurslid van de Nederlandse Dambond. Als je meedoet, bel dan even naar onze wedstrijdleider Jelier (603932), die voor de inrichting van de zaal zorgt. Zorg er wel voor om half acht aanwezig te zijn. Hij speelt dan tegen iedereen. Laten we het hem eens flink moeilijk maken.