[video] Oude-Tonge - In een moeizame ‘derby’ tegen Bruse Boys is DBGC erin geslaagd om de drie punten op Sportpark de Koepel te houden. "Na een 0-0 ruststand wisten van mannen van trainer Jordi Smit met 2-1 te winnen dankzij twee goals van Jeroen Sep." Lees het hele wedstrijdverslag en bekijk de video hieronder >>

Vervolg

Vanaf de aftrap probeerde DBGC het initiatief te nemen. De bezoekers speelden vanuit een gesloten organisatie en loerde met lange ballen op de counter. Op het lastig bespeelbare veld had DBGC moeite om het juiste tempo in de wedstrijd te krijgen en tot kansen te komen. Een kopbal van Bas Mackloet uit een hoekschop was het meest dreigende moment dat DBGC in de 1e helft wist te noteren. Jacco de Gast viel na 34 minuten uit met een kuitblessure en werd vervangen door Sonny Noordermeer. Na deze omzetting was de grootste kans uit de eerste helft voor de bezoekers. DBGC verloor de bal na een ingooi op de helft van Bruse Boys. De omschakeling om de bal snel terug te veroveren was niet op orde, waarna keeper Nieuwland zich voor de bal moest gooien om met een knappe redding zijn doel schoon te houden. Zo zochten beide teams met een 0-0 ruststand de kleedkamer op.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat er meer energie in dit duel moest om als winnaar van het veld te stappen. In het tweede bedrijf nam DBGC opnieuw het initiatief om de bevrijdende openingstreffer te maken. Een knappe actie van aanvoerder Tim Mackloet eindigde rond het uur met een schot in het zijnet. Na bijna 70 minuten spelen kopte Mitchell Heemes in de zestien een bal op de hand van een verdediger van Bruse Boys. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Jeroen Sep bleef koel en zorgde van elf meter voor de voorsprong. Tien minuten voor tijd werd Thijs Tromp vanuit de combinatie vrijgespeeld. Zijn steekpass was precies op maat voor Jeroen Sep. Sep omspeelde de doelman en schoof de 2-0 tegen de touwen. Wedstrijd gespeeld zou je denken, maar in 2E is dat pas het geval wanneer er afgefloten is. Een minuut later gaf DBGC te veel ruimte weg aan de linkerkant. Uit de voorzet kopte Bruse Boys binnenkant paal de aansluitingstreffer binnen. Vlak voor tijd ontstond een gevaarlijke situatie voor de goal van keeper Nieuwland. Uit een vrije trap werd de doelman in de vijf-meter tegen de grond gelopen, waardoor de scheidsrechter de goal van de bezoekers af keurde. Na 5 minuten extra tijd was het einde wedstrijd.

DBGC pakt zo de belangrijke drie punten in een matige wedstrijd waarin in de tweede helft het verschil werd gemaakt. Niet met goed voetbal maar wel met karakter. DBGC stijgt door deze zege naar de 3e plaats op twee punten van de nieuwe koploper NSVV dat één wedstrijd meer heeft gespeeld. Aanstaande zaterdag gaat DBGC op bezoek bij Walcheren dat met 1-1 gelijk speelde tegen MZC’11.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Melchior Coolbergen, Jacco de Gast (’34 Sonny Noordermeer), Tijme van der Veeken, Dimri Vogelaar, Robert Koster, Bas Mackloet, Thijs Tromp, Tim Mackloet, Jeroen Sep (’89 Arnaud Dees), Mitchell Heemes (’79 Sem Vos).