[rectificatie] 7 maart 2022, Goeree-Overflakkee - In de voorjaarsvakantie deden ongeveer 170 kinderen mee aan zaalvoetbaltoernooien in de Gooye in Dirksland en in de Grutterswei in Oude-Tonge. De organisatie was in handen van Sportteam GO van gemeente Goeree-Overflakkee. Lees meer >>

Tijdens de vakantieperiode organiseerde Sportteam GO drie voetbaltoernooien voor kinderen vanaf groep 5. Twee toernooien op dinsdag 1 maart in De Gooye in Dirksland en een toernooi op woensdag 2 maart in de Grutterswei in Oude-Tonge. De promotie voor het zaalvoetbal verliep in samenwerking met alle basisscholen en Jongerenwerk GO.

Dirkslandse boys en De Kampioenen winnen in Dirksland

In de ochtend werd er in de Gooye fanatiek gevoetbald door tien teams in twee poules waarbij de nummers 1 en 2 finales tegen elkaar speelden voor de prijzen. In poule A staken de De Maaiers er met kop en schouders bovenuit met twaalf punten uit vier wedstrijden, de jongens van Buute de Poorte werden tweede. In poule B waren de Dirkslandse Boys het sterkst en tweede werd team FC Beukers. In de troostfinale won FC Beukers de strijd, waardoor zij de derde prijs in ontvangst namen. In de finale trokken de Dirkslands Boys aan het langste eind. Daardoor ging de eerste plaats naar hen. De tweede prijs was voor FC de Maaiers.Na het toernooi werd ook een beste speler en keeper gekozen. De prijs voor beste speler ging naar Esmee van meiden Buten de Poorte. De beste keeper was Abdulhade (team jongen Buten de Poorte).

In de middag streden acht teams om de prijzen. In twee poules van vier team werden leuke en sportieve wedstrijden gespeeld. De troostfinale won Voetbal Menheerse met penalty ’s van De Slimme Verliezers. De finale was spannend, 4JB verloren nipt met 2-0. Dat betekende de winst voor De Kampioenen, zij deden hun naam dus eer aan. De beste speler Febe kwam uit voor de Bossekids. De beste keeper werd Ernesto.

WSAM als sterkste uit de bus in Oude-Tonge

Op woensdag was het toernooi in de Grutterswei. Een vol schema met tien teams in twee poules die gingen strijden voor de eerste plek. Na de poule-wedstrijden waren de Plaetenaars en de Stadse Kids tweede en speelden zij voor de derde plek. Deze wedstrijd werd gewonnen door de Plaetenaars. De eerst plaatsen in de poules waren voor WSAM en GOAT. Na een spannende finale met veel passie en mooie acties kwam WSAM als winnaar uit de bus. De tweede plek was voor GOAT. De beste speler van het toernooi was Abdullah. De beste keeper was Thijs van Classic XL.

De organisatie kijkt terug op sportieve toernooien met veel enthousiasme onder de deelnemers!

Tekst Sportteam GO van gemeente Goeree-Overflakkee.